Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Başkentte 1. ve 2. bölgelerde toplam 139 aday adayının ön seçime gireceğini söyledi.

13.03.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Başkentte 1. ve 2. bölgelerde toplam 139 aday adayının ön seçime gireceğini söyledi.

CHP'de, Ankara'dan milletvekilliği için ön seçime girecek aday adayları, parti genel merkezinde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Keskin, burada yaptığı konuşmada, CHP'de milletvekili olmanın da aday adayı olmanın da çok ulvi bir görev olduğunu belirtti.

CHP'nin bir aile olduğuna dikkati çeken Keskin, "CHP rozeti takan herkes, ömrünün sonuna kadar partiye hizmet eder" dedi.

Keskin, Ankara il örgütü olarak bu dönem seçim organizasyonu konusunda yoğun çaba sarfettiklerini vurgulayarak, "Herhangi bir aksaklık yaşamadan, gayet açık ve şeffaf, tüm aday adaylarına eşit mesafede bir seçim sürecini yürütüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ön seçime girecek adayların listelerinin tamamlandığını belirten Keskin, 1. Bölge ve 2. Bölge'de toplam 139 aday adayının ön seçime gireceğini bildirdi.

Keskin, listelerin YSK'ya gönderildiğini, artık herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Hedeflerinin CHP'yi Ankara'da birinci parti yapmak olduğunu ifade eden Keskin, aday adaylarından seçim ofislerini Haziran ayına kadar açık tutmalarını istedi.

Keskin, daha sonra 1. ve 2. Bölge aday adaylarını tek tek tanıttı.

Aralarında eski bakanlardan İbrahim Tez, eski Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy, eski Çankaya Belediye başkanlarından Bülent Tanık ve Haydar Yılmaz, "Balyoz Planı" davasında 13 yıl hapis cezası aldıktan sonra yurt dışına çıkan ve yeniden yargılanıp beraat eden Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaş, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski Genel Sekreter Önder Sav'ın da bulunduğu 1. bölgede, 86 aday adayı ön seçimde yarışacak.

İkinci bölgede ise ön seçime girecek 53 aday adayı bulunuyor.

CHP'de milletvekili aday adaylığı için 2 bin 822 kişi başvurmuştu. Partide, 45 seçim bölgesinde 29 Mart'ta hakim denetiminde ön seçim yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement