Gümüşhane'de Genel Seçim - Son Dakika
Politika

Gümüşhane'de Genel Seçim

Gümüşhane\'de Genel Seçim

Gümüşhane’de bugün yapılan 25.dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti ve MHP birer milletvekili çıkarmaya hak kazandı.

07.06.2015 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de bugün yapılan 25.dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti ve MHP birer milletvekili çıkarmaya hak kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre 575 sandığın kurulduğu ve 98 bin 182 seçmenin bulunduğu Gümüşhane'de geçerli oyların yüzde 57'sini alan AK Parti ile yüzde 31'ini alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) birer milletvekili çıkardı.

Bu sonuçlara göre AK Parti'den mevcut milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, MHP'den eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı TBMM'de Gümüşhane'yi temsil etmeye hak kazandı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensupları kent merkezinde sevinç gösterilerinde bulundu.

MHP İl Başkanı Ali Ateş ve Milletvekili adayı Mustafa Canlı, parti yöneticileriyle birlikte Fatih Parkı önünde vatandaşları selamladı.

Parti binasından parkta bulunan çay salonunun üst katına çıkana kadar vatandaşların sevgi gösterisine maruz alan Canlı, yaptığı konuşmada milletin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, bundan sonra sorumluluklarının daha da arttığını söyledi.

İnsanların kendilerine umut bağladığını kaydeden Canlı, "Bu umudu boşa çıkarmamalıyız. Çok çalışmalıyız. Kimseye bir kızgınlığım yok. Bize destek veren de vermeyen de bu toplumun en muteber insanlarıdır. Biz insanları bize oy verdi-vermedi diye ayırt etmeyeceğiz. Oy veren de bizim kardeşimiz, vermeyen de kardeşimizdir. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Halka hizmet etki hakka hizmet edesin anlayışını düstur edineceğiz, herkese eşit davranacağız. Bizim dışımızda bizim başarılı olmamız için dua eden isimsiz kahramanlara selam olsun. Başka siyasi parti mensubu olup ta bize oy veren kardeşlerimiz olduğunu ben biliyorum. Onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı sevinç gösterileri nedeniyle kent merkezinde trafik akışı bir süre kesintiye uğrarken, araçlarla konvoy yapan partililer geç saatlere kadar gösterilerini sürdürdü. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement