Hdp İstanbul Milletvekili Kaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp İstanbul Milletvekili Kaya Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul'daki bazı camilerin elektriğinin kesik olduğunu belirterek, bu sorunun giderilmesini istedi.

26.08.2015 14:33

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul'daki bazı camilerin elektriğinin kesik olduğunu belirterek, bu sorunun giderilmesini istedi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Doğal afet, terör can aldı, diyerek kendi sorumluluklarımızdan kaçıyoruz. Doğayla, insanla barışmazsak daha çok can vermeye devam edeceğiz" dedi.

İstanbul'da Caferi vatandaşların kendi imkanlarıyla inşa ettikleri camilerin, uzun zamandır ilçe müftülüğü tarafından mezhepçi ve ayrımcı tutumlara maruz kaldığını savunan Kaya, Ehlibeyt Camisi, Mehdiye Camisi ve İmam Ali Camisi'nde elektriklerin kesik olduğunu ve cemaatin karanlıkta veya mum ışığında ibadetlerini yapmaya çalıştığını ifade etti.

Elektrik kesintisi nedeniyle ezanların da okunamadığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"İlçe Müftülüğü ile görüşüldüğünde 'Gidin size İran yardım etsin' denilmiştir. İmam Ali Camisi'nin 30 yıldır aydınlatma ihtiyacı Diyanet tarafından karşılanmaktadır. Fakat son 5 yılda, Caferi halklarımızın tamamen kendi imkanlarıyla yaptıkları camilerin tapularının tamamen Diyanet'e devredilmesi teklifiyle baskı uygulanmaya başlanmıştır. En sonunda gelinen noktada bu baskıya boyun eğmeyen cemaat elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalmıştır ve cemaat karanlığa mahkum edilmiştir. Müftülük bunu ödememiştir. Bu devasa bütçelerden Mercedesler aldıracaksınız sonra bir caminin elektrik borcu için 'Gidin size İran yardım yapsın' diyeceksiniz. Bu elektriklerin açılmasını talep ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp İstanbul Milletvekili Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement