HDP'li Dede: "HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil" - Son Dakika
Politika

HDP'li Dede: "HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil"

HDP\'li Dede: "HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil"

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil. Flama, parti bayraklarını şehir merkezinde asmak bize yasakken AKP son yaptığı kongrede şehri boydan boya AKP bayraklarıyla donattı.

25.02.2021 13:01  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil. Flama, parti bayraklarını şehir merkezinde asmak bize yasakken AKP son yaptığı kongrede şehri boydan boya AKP bayraklarıyla donattı." dedi.

Dede, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eski Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'na yönelik "çıplak arama yapılmak istendiği ve darbedildiği" iddiasında bulunarak konuya ilişkin Van Barosu Cezaevi Komisyonunun raporunu okudu.

Hakkari'nin en önemli sorunlarından birinin de yaşam hakkı ihlalleri olduğunu öne süren Dede, "Hakkari'de son yıllarda onlarca insan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Bu öldürme olaylarının neredeyse tamamında henüz soruşturma dahi başlamadan mülki idari amirler bunlara bir kılıf bulmaya çalıştı. Sürekli, 'seken kurşun', 'kaçakçı', 'dur ihtarına uyulmadığı' söylendi." diye konuştu.

Hakkari genelinde son 4 yıldır 31 bölgenin Valilik kararıyla düzenli olarak bir aylığına güvenlik bölgesi ilan edilerek yasaklandığını ifade eden Dede, "Hakkari'de 15 günde bir de toplantı ve gösteriler, Valilik tarafından yasaklanıyor. Bu da yetmiyor pandemi gerekçe gösterilerek yasaklar konuluyor. 31 bölge ayda bir yasaklanıyor ve bu da Hakkari coğrafyasının neredeyse tamamının yasak olması anlamına geliyor. Gösteri ve yürüyüş yasağı ile pandemi yasağı kimlere uygulanıyor? Hakkari'de sadece HDP'ye." diye konuştu.

Hakkari'de çifte standart hukuk uygulamalarıyla karşı karşıya olduklarını savunan Dede, "HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil. Flama, parti bayraklarını şehir merkezinde asma bize yasakken AKP son yaptığı kongrede şehri boydan boya AKP bayraklarıyla donattı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Dede: 'HDP için olan yasaklar AKP için geçerli değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.


Advertisement