Hdp Sözcüsü Osman Baydemir: "Meclisin Haysiyeti 15 Temmuz'da Saldırıya Uğradı. - Son Dakika
Politika

Hdp Sözcüsü Osman Baydemir: "Meclisin Haysiyeti 15 Temmuz'da Saldırıya Uğradı.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir: "Meclisin haysiyeti 15 Temmuz'da saldırıya uğradı.

13.06.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Sözcüsü Osman Baydemir: "Meclisin haysiyeti 15 Temmuz'da saldırıya uğradı. Bir diğer saldırı dokunulmazlıkların kaldırılması, bir diğer saldırı da eş başkanlarımızın ve milletvekillerimizin gözaltına alınması"

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi Sözcüsü ve Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, partisinin meclis grup toplantısında konuştu.

Osman Baydemir, "HDP'yi tanımıyorlar ki. HDP'nin baskıyla, zorla, şiddet uygulamalarıyla sesinin kısılabileceğinin, toplumsal desteğinden mahrum kalabileceğinin bir yanılgısı içerisindeler. Bu durum bir arada yaşama arzusunun aynı zamanda saldırıya maruz kalmasıdır. HDP'ye siyaset yapma yasağı getirildi. Bu parlamentoda, kürsüde yapmış olduğu konuşmalardan dolayı Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, milletvekilimiz Besime Konca, Ferhat Encü ve aynı şekilde diğer milletvekillerimiz siyaset yasağı getirilmek suretiyle tarihimizin, Cumhuriyet tarihimizin en büyük siyasi tasfiye operasyonu gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Baydemir, Tunceli milletvekili Alican Ünlü'nün arabasının durdurulmasına ilişkin olarak, "GBT'si soruluyor, yolu kesiliyor. Eşiyle birlikte kimlik kartını gösteriyor. 'Hayır, ineceksin' diyor. Fütursuzca, ahlaksızca hakaretlere maruz kalıyor. Bu Meclisin haysiyeti 15 Temmuz'da saldırıya uğradı. Bir diğer saldırı dokunulmazlıkların kaldırılması, bir diğer saldırı da Eş Başkanlarımızın ve milletvekillerimizin gözaltına alınması. O günden bugüne değin her gün bu saldırı devam ediyor" dedi.

Hdp Sözcüsü Osman Baydemir: "Meclisin Haysiyeti 15 Temmuz\'da Saldırıya Uğradı.
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Sözcüsü Osman Baydemir: 'Meclisin Haysiyeti 15 Temmuz'da Saldırıya Uğradı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement