İbrahim Turhan ve Hamza Dağ Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Politika

İbrahim Turhan ve Hamza Dağ Mazbatasını Aldı

İbrahim Turhan ve Hamza Dağ Mazbatasını Aldı

AK Parti İzmir milletvekili İbrahim Turhan, “Türkiye ekonomisinin daha fazla ertelenmeye tahammülü olmayan yapısal reformlara ihtiyacı var. Acilen ihtiyaç var. Bir an evvel milletin açıkça ifade ettiği iradesine uygun bir şekilde yani AK Parti’nin belirleyici ve büyük ortağı olacağı bir koalisyonun süratle kurulması gerekiyor.

19.06.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir milletvekili İbrahim Turhan, "Türkiye ekonomisinin daha fazla ertelenmeye tahammülü olmayan yapısal reformlara ihtiyacı var. Acilen ihtiyaç var. Bir an evvel milletin açıkça ifade ettiği iradesine uygun bir şekilde yani AK Parti'nin belirleyici ve büyük ortağı olacağı bir koalisyonun süratle kurulması gerekiyor. Ama bu mümkün olmazsa demokrasilerde her zaman hakem millettir" dedi.

AK Parti'den İzmir Milletvekili seçilen İbrahim Turhan ve Hamza Dağ mazbatalarını aldı.

7 Haziran genel seçimlerinde İzmir'den 8 milletvekili çıkartan Adalet ve Kalkınma Partisi vekillerinden Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan ile AK Parti MKYK üyesi Hamza Dağ mazbatalarını aldı. İl Seçim Kurulunun kurulduğu Kültür Park Fuar Alanı içindeki Atlas Pavyonunda mazbataları verilen vekiller, yeni dönem için meclis kapısında ilk adımlarını attı.

Mazbatalarını İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci'den alan vekillerden İbrahim Turhan, mazbatasını almaya eşi Fatma Turhan ile geldi.

"20 LİRAYLA BERABER EN KIYMETLİ İKİNCİ İMZAM"

İbrahim Turhan mazbatasını alırken attığı imzanın hayatındaki en önemli ikinci imzası olduğunu belirterek, "Banknotların üzerinde Merkez Bankası başkanı ile başkan yardımcısının imzası oluyor. 20 liralık banknotun üzerinde de benim imzam vardı. İlk altı sıfır atıldıktan sonra yeni çıkan Türk paralarında 20 liralık banknotlarda benim imzam vardı. Tabi paranın üzerinde insanın imzasının olması önemli bir şey çünkü para ve bayrak tarih boyunca egemenlik simgeleridir. Şimdi bir diğer egemenlik simgesi milletin vekaletini gösteren mazbatanın üzerinde imzam oldu. Dolayısıyla 20 lira ile beraber en kıymetli ikinci imzam oldu" dedi.

Aldığı mazbatanın İzmir'de ikinci bölgede oy kullanmış olan yaklaşık 1 buçuk milyon seçmenin, milletin iradesinin somutlaşmış hali olduğunu kaydeden Turhan, "Neyin vekaletini taşıdığımızın bilincindeyiz. Milletin iradesini her zaman üstün tutmak için bize iradesini emanet etmiş olan milletimizin 78 milyonunun tamamının milletvekili olduğumuzun bilinci içerisinde bu vekaleti en güzel şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz. Mübarek Ramazan ayının ilk cumasında yağmurla, rahmetle, bereketle aldık mazbatayı. Allah, inşallah istikamet üzerinde, doğruluk üzerinde bu icrayı eda etmeyi nasip eder" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN PERFORMANSINI ELEŞTİRENLER…"

Mevcut siyasal yapı hakkında gazetecilerin sorularını cevaplandıran İbrahim Turhan, çevre ülkelerde iflaslar tartışılırken, Türkiye'nin bu dönemi sükunetle geçirmesinin AK Parti'nin ekonomideki başarısının göstergesi olduğunu belirtti. Turhan, hatırlayanlar olabileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir belirsizlik dönemi, böyle bir sonuç bundan 13 sene evvel ortaya çıkmış olsaydı tahmin edebilirsiniz ne gibi çalkantılar yaşanırdı. O dönemde bir iktidar varken, bir koalisyon iktidarı varken yaşanan tartışmalar neticesinde tarihin en büyük krizi çıkmıştı Türkiye'de. Hani Ak Parti'nin performansını eleştirenler, AK Parti'nin ekonomide sağlamış olduğu başarıları küçültmek isteyenlere herhalde en güzel cevap, Türkiye'nin şu son 15 günlük dönemde küresel ekonomide bu kadar büyük çalkantılar yaşanırken, yanı başımızda Yunanistan'ın iflas etmesi hatta Avrupa para biriminden çıkması tartışılırken, Türkiye'de bu sürecin sukünetle geçiriliyor olması AK Parti'nin son 13 yılda Türkiye'ye neler kattığının bence çok açık bir göstergesidir."

"ACİLEN YAPISAL REFORMLARA İHTİYAÇ VAR"

Var olan siyasi konjonktürde mevcut durumun piyasalara etkisini de değerlendiren Turhan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye ekonomisini daha fazla ertelenmeye tahammülü olmayan yapısal reformlara ihtiyacı var. Acilen ihtiyacı var. Dolayısıyla benim dileğim, temennim bir an evvel Türkiye'de siyasi belirsizliğin ortadan kalkması, milletin 7 Haziran'da açıkça ifade ettiği iradesine uygun bir şekilde yani AK Parti'nin belirleyici ve büyük ortağı olacağı bir koalisyonun süratle kurulması ve ülkede hizmetlerin aksamadan kesintisiz bir şekilde devam etmesidir. Ama bu mümkün olmazsa demokrasilerde her zaman hakem millettir. Biz hep milletle beraber olduk, milletin iradesine, takdirine her zaman saygılı olduk. Bazıları gibi millet bizi desteklediği zaman övüp, desteklemediği zaman onun iradesini hafife alan söylemlerimiz asla olmadı. Yine millete gideriz, sözün iradenin kararın gerçek sahibine sormaktan da çekinmeyiz. Ama önceliğimiz mümkün olursa şayet mevcut kompozisyon içerisinde bir hükümet kurulması suretiyle Türkiye'nin bir an evvel sorunlarının çözümü için siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıdır."

"MAKROEKONOMİK FİYATLARDA ETKİSİ OLABİLİR"

Piyasaların birinci önceliğinin mevcut tablodan bir istikrar çıkması olduğuna dikkat çeken Turhan, "Bu kadar açık bir millet iradesi ortadayken AK Parti'nin büyük ortağı olacağı bir koalisyonun kurulacağına olan güven. Ama bu tabi gerçekleşmezse, mutlaka bunun makroekonomik fiyatlar üzerinde kur üzerinde faiz üzerinde bir etkisi olabilir" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir milletvekilliği göreviyle bir dönem daha hizmet verecek olan Hamza Dağ ise "İzmir'e hizmet etmekte elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte hem İzmir'de hem Türkiye'de önemli işler yapacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İbrahim Turhan ve Hamza Dağ Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement