İl Özel İdare'de AKP Afişleri - Son Dakika
Politika

İl Özel İdare'de AKP Afişleri

İl Özel İdare\'de AKP Afişleri

Beyaz Eşya Yardımıyla Gündeme Oturan Tunceli'de İl Özel İdare Binasının Bodrumunda Savcı Nezaretinde Yapılan Aramada AKP Afişleri Bulundu.

04.03.2009 02:16

Beyaz eşya yardımıyla gündeme oturan Tunceli’de İl Özel İdare binasının bodrumunda savcı nezaretinde yapılan aramada AKP afişleri bulundu. DTP’li Halis, "Birçok malzemeyi arka kapıdan kaçırdılar" derken, AKP’li Ergün, "Üç tane bez afiş karışmış" dedi.

TUNCELİ Valiliği’nde AKP’ye ait seçim propaganda malzemesi bulunduğuna ilişkin suç duyurusu üzerine Tunceli Özel İdare binasının bodrumunda savcı nezaretinde yapılan aramada AKP afişleri bulundu. DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, "Biz kapıda savcıyı beklerken bir çok malzemeyi arka kapıdan kaçırdılar. Bu baskın gösteriyor ki, valinin il başkanı gibi çalışması yetmemiş, kamuya ait depoların kullanımını da AKP’ye açmış" dedi.

Toplantı karıştı

Tunceli Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği’nde dün yapılan İl Genel Meclis toplantısına katılan DTP’li üyeler, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ait bodrum kattaki depoda, AKP’nin seçim malzemelerinin tutulduğunu iddia ederek, arama yapılmasını istedi. CHP’li üyelerin de desteğiyle kabul edilen önerge doğrultusunda, Valilik binasının yanındaki İl Özel İdare binasının bodrum katındaki depoya inen İl Genel Meclisi üyeleri, burada AKP’ye ait seçim afişleri, parti bayrakları, flamalar Başbakan Erdoğan’ın 24 Ekim 2008 günü kente geldiğinde partililerin astığı pankartları buldu.

Bayraklar bulunamadı

DTP İl Genel Meclisi üyeleri cep telefonları ile afişleri görüntüledi ve bu görüntülerle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Nöbetçi Savcı Ali Çetin’in talimatıyla polis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği deposunda arama başlattı. Savcı Çetin’in gözetiminde polisin saat 15.00’de başlattığı aramalarda AKP’ye ait olduğu saptanan 7 afiş ele geçirildi. Savcı Ali Çetin’in talimatıyla bu afişlere el konuldu. Aramada bulunan İl Genel Meclis üyesi DTP’li Özgür Söylemez, depoda gördükleri ve cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri AKP’ye ait parti bayrakları ve flamaların ise bulunamadığını söyledi. Söylemez, "Biz depoya inip arama yaparken önce hiçbir şey bulunamadı. Daha sonra merdiven altına gizlenmiş AKP’ye ait 7 afiş bulundu. Tespit ettiğimiz bazı deliller ise ortadan kaldırılmış" dedi.

Afişler araya girmiş

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç, binanın deposunda yapılan aramaya ilişkin Cumhuriyet Savcılığı’nın ön raporunu tamamlayıp kendilerine gönderdiğini söyledi. Tunç, savcılığın depoda bulduğu bez afişlerin Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim yasaklarını kapsamadığının raporunda belirttiğini söyleyerek, "Depoda bulunan afişler geçmiş döneme ait olduğu için seçim yasaklarını kapsamıyor. Başbakan’ın ayrılmasının ardından işçiler afişleri toplarken, bunlar da o afişlerin arasına karışmış" dedi. Bu arada savcılığın el koyduğu 7 afişle ilgili soruşturmasını sürdürdüğü öğrenildi.

Tunceli Valisi Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada depoda ele geçen afişlerin afişlerin 29 Mart seçimine yönelik olmadığını savunarak, "İddialar tamamen provokatiftir" dedi.

AKP: 3 tane karışmış

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise dün Meclis’te şunları söyledi: "Özel idare afişlerini toplarken de üç tane bizim partimizin afişini gece kesip depolamışlar. Üç tane bez afiş karışmış. Bu bir seçim malzemesi değil. Partinin, valiliğin bir faaliyeti değil. Belli ki DTP’nin faaliyeti."

Tunceli yeniden YSK gündeminde

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), İl Özel İdare’de AKP’ye ait afiş bulunduğu iddiasını bugün görüşecek ve gerekirse Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez suç duyurusunda bulunacak.

Ferit DEMİR/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İl Özel İdare'de AKP Afişleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement