İzmir'e 9 Eylül'de 9 Müjde - Son Dakika
Politika

İzmir'e 9 Eylül'de 9 Müjde

İzmir\'e 9 Eylül\'de 9 Müjde

İZMİR (İHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, halkın eski istikrarlı günleri beklediğini belirterek, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.

09.09.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR (İHA) – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, halkın eski istikrarlı günleri beklediğini belirterek, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. O dağlar temizleniyor. Terör örgütünün engellemek istediği barajlar yapılıyor, yapılacak" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özel günlerde İzmir'e müjde vermeyi sürdürüyor. Ramazan bayramında İzmir'de hayata geçirilecek 8 projenin müjdesini veren Eroğlu, İzmir'in kurtuluşunun 93. yıldönümünün kutlandığı gün olan 9 Eylül'de kente 9 müjdeyle geldi.

Bakan Eroğlu'nun partinin il başkanlığında düzenlediği toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, İbrahim Turhan, Cemil Şeboy ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ile Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez katıldı.

Son dönemde şehit düşen güvenlik personelimize Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Eroğlu, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele devam edecek. Terör tüm dünyanın meselesidir. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen ülkeler teröre destek veriyor. Polisimiz, askerimiz büyük bir mücadele veriyor. Kimsenin şüphesi olmasın, şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecek" dedi.

"İSTİKRARIN ÖNEMİ KAVRANDI"

Halkın istikrarın önemini kavradığını savunan Bakan Eroğlu, "Teşkilatımız dimdik ayakta. Vatandaşımız istikrarın önemini kavradı. Eski istikrarlı günler yani AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu günleri bekliyoruz. Eksiklerimizi de bu dönemde gidereceğiz. Biz herkesi seviyoruz. Bu gönül bağını kurabilirsek her şeyin daha iyi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"PARTİMİZ İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYOR"

Yaklaşan 1 Kasım seçimleri için AK Parti'nin aday belirleme sürecini de anlatan Eroğlu, şunları söyledi: "Genel merkezde komisyonlar değerlendiriyor. Partimiz istişareye çok önem veriyor. İl ve ilçe başkanlarımız Ankara'ya gitti, görüşleri alındı. Bu görüşlere göre genel merkezde bir değerlendirme yapılıp karar verilecek."

"O DAĞLAR TEMİZLENİYOR"

Terör örgütü PKK'nın bölgede yapılan baraj inşaatlarını engelleme girişimleri hakkında bilgi veren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör örgütü o bölgenin kalkınmasını istemiyor. Tüm Türkiye'de 78 baraj inşa ettik. Dünyada baraj inşaatlarında ilk 3'e giren bir ülkeyiz. Barajlar olmasa taşkınlar olur. Fırat nehri üzerine yazılan nice türküler var. Ama bu türküler artık nostalji oldu. Bu barajlar olmasa ne Diyarbakır'a, ne Şanlıurfa'ya su veremeyiz. Su olmadığı zaman üretim olmuyor. Biz GAP'ı bitirmeye kararlıyız. 2019 yılında bu projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Bu barajlar yapılıyor ve yapılacak. Ordumuz bu duruma el attı, her yer kontrol altında. Dağların tamamı temizleniyor. Hükümetin çok kararlı adımları var."

"30,3 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK"

İzmir'de hayata geçirilecek olan 9 proje hakkında bilgi veren Eroğlu, şunları söyledi: "Buraya gelirken Afyonkarahisar'dan lokum getirecek halimiz yoktu. 'Eli boş gelmeyelim müjde verelim' istedik. Hükümetimiz İzmir'e büyük önem veriyor. Terör hadiseleri olmasaydı Başbakanımız 9 Eylül törenlerine katılacaktı. Hükümetimiz çok büyük projelere imza atıyor. Şuan en büyük kalkınma projemiz EGE-GEP. Bu hizmetler devam edecek. Bundan İzmirlilerin şüphesi olmasın. Şu ana kadar 30,3 milyar TL'lik yatırım yaptık."

İŞTE 9 MÜJDE

Seferihisar'da 12 bin 770 hektar arazinin sulandığı iletim hattı yenileme çalışmalarının başladığını aktaran Eroğlu, Bayındır Yusuflu Arpacılar deresi ıslah projesi, Menderes'te dere ıslah projeleri, Tire Eğridere yeraltı suyu suni besleme gölü, Aliağa'da Dalgakıran Mesire Yeri, Kemalpaşa'daki Karakemer Mesire Yeri, Nif Dağı Tabiat Parkı, Bergama Çamavlu Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Torbalı Ayrancılar İmam Hatip Lisesi'ne yapılacak ek dersliklerin müjdesini verdi. Eroğlu, bu 9 projenin 18 ayda biteceğini, toplam 30 milyon TL'lik bir yatırım olacağını söyledi.

"PROVOKASYONA İZİN YOK"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise son günlerde yanan hain saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet dileyerek "Teröre verdiğimiz bu mücadelede, terörün belini kıracağız. Bu ülkenin evlatları birlik ve beraberlik içerisinde bu terörü yok edeceklerdir. Terör olaylarında kentimizin duyarlılığı çok daha fazla. Kesinlikle provokasyonlara izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde düşmanı nasıl denize döktüysek terörü de böyle bitireceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İzmir'e 9 Eylül'de 9 Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement