"Kendini Hesaba Çek" - Son Dakika
Politika

"Kendini Hesaba Çek"

"Kendini Hesaba Çek"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kendi Kendini Hesaba Çekmezse Siyasetçinin Sandığa Gömüleceğini Söyledi.

22.09.2008 03:01

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendi kendini hesaba çekmezse siyasetçinin sandığa gömüleceğini söyledi.

Muhalefete çağrıda bulunup, tavsiye isteyen Erdoğan, enflasyonun sadece kendisinin değil 70 milyonun konusu olduğunu söyledi. Erdoğan dün AKP Kağıthane 3. Olağan İlçe Kongresi’nde şöyle konuştu:

Sandığa gömülürsün

Zamanın emanet olduğunu bilen zamanın en büyük imkanlardan biri olduğunu bilen, seçildiği mevkilere sınırlı bir süre için seçildiğinin şuurunda olan halka hesap veren kadroların adresidir AKP. Yani kendi kendini hesaba çekilmeden hesaba çekmek. Mesele bu. Her sandık kurulduğunda hesaba çekiliriz. Ama siyasetçi kendisini daha önceden sandığa gitmeden önce kendini hesaba çekmiyorsa o zaman geldiği gibi biliyorsunuz, siyasette mezar aynen sandıktır aynen sandığa gömülürsün. Bunun acı faturaları var mı var. Öyleyse bunu bilerek çalışacağız bunu bilerek gayret edeceğiz.

İftira at, iz bırakır

Burada iki sihirli kelime var güven ve istikrar. Ne olur bu güveni gölgelemeyin, bu istikrara gölge düşürmeyin. Biz güveni zedelersek AKP’yi seçim sandıklarında mağlup ederiz derseniz buradan biz kaybetmeyiz ülke kaybeder. Milletimiz kaybeder. Biz ne diyoruz, milletimiz yeter ki kazansın biz kaybetmeye hazırız diyoruz. Ama bunun için de ana muhalefete yavru muhalefete çağrı yapıyorum diyorum ki: Allah aşkına Türkiye’ye bizim yapmamız gereken bir proje varsa bize tavsiye edin yapalım eğer onu yapmıyorsak bizi o zaman halka şikayet edin o zaman halkım ne yapar AKP’ye gereken tokadı atar, ama bugüne kadar siz gel şurası yanlış bunun doğrusu budur dediniz mi Allah aşkına, bir tane söyleyin var mı? Yok. Sadece iftira kampanyaları. İşte Genel Başkan Yardımcım Dengir Bey. Benim şahsıma arkadaşlarımın şahsına atılan iftiralar. İşte buyurun davet yaptı hadi gel televizyona çıkalım başa baş. Eğer sen bunu ispatlarsan ben siyasetten de milletvekilliğinden de çekileceğim. Ama sen ispatlayamazsan milletvekilliğinden çekilmeni istemiyorum. Çık televizyona ben şerefsizim, namerdim, müfteriyim de. Henüz cevap yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin karakteri budur. Bunlar sadece iftira at tutmazsa iz bırakır mantığıyla hareket ederler.

Kabineye tandırlı iftar

Erdoğan, dün akşam Bakanlar Kurulu üyelerine iftar verdi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen iftar yemeğine, ABD’de bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan dışındaki kabine üyelerinin tamamının eşleriyle birlikte katıldığı öğrenildi. Yemek menüsünün, iftar tabağı, düğün çorba, kuzu tandır, zeytinyağlılar ve güllaçtan oluştuğu öğrenildi.

Ortak mesaj

AKP Kağıthane İlçe Kongresi’ne katılan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı dinlemek için partililer Kağıthane Kültür Merkezi’ni doldurdu. Dünkü kongreye gelen bir partili Beyoğlu İlçe Teşkilatı’nın hazırlatıp geçen hafta dağıttığı "Başbakanın kralı Kasımpaşalı" yazılı kaşkolu açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Kendini Hesaba Çek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement