Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, CHP'den istifa etti - - Son Dakika
Politika

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, CHP'den istifa etti -

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, CHP\'den istifa etti -

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, partisi CHP'den istifa ettiğini belirterek, "Milletvekilimizi desteklemek, gösterilen adayın yanlış olduğunu belli etmek ve protesto etmek amacıyla yapılmış bir istifadır" dedi.

11.02.2014 17:06

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, partisi CHP'den istifa ettiğini belirterek, "Milletvekilimizi desteklemek, gösterilen adayın yanlış olduğunu belli etmek ve protesto etmek amacıyla yapılmış bir istifadır" dedi.

Çağlayan, makamında düzenlediği basın toplantısında, 37 yıldır üyesi olduğu partiden istifa etmenin kolay olmadığını söyledi.

Yerel seçimlere az bir süre varken genel merkezin aday belirleme sürecinde yanlışlıklar yaptığını ifade eden Çağlayan, üzülerek partisinden istifa ettiğini belirtti.

İstifasının lokal bir istifa olduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Çok üzüldük. Vatandaşlarımızdan da yoğun bir tepki geldi. Diğer adaylar olmadı, neden Kırklareli'den biri bulunamadı gibi itirazlar oldu. Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırkklareli'nin milletvekilidir ama Babaeski'de oturuyor. Dün Milletvekilimiz Turgut Dibek, partiden istifa etti. Bu durum karşısında milletvekili istifa ettikten sonra istifa etmemem, onu yalnız bırakmak olur. Milletvekilimizin dilekçesindeki bütün istifa sebeplerine katılarak noter kanalıyla CHP'den istifamı verdim. Bizde helvacı kağıdı gibi istifanı ver, sonra yırt at gibi bir olay yok. Bu lokal bir istifadır. Lokal sebeplere dayanan bir istifadır. Milletvekilimizi desteklemek, gösterilen adayın yanlış olduğunu belli etmek ve protesto etmek amacıyla yapılmış bir istifadır."

Çağlayan, istifasını hem genel merkeze hem de il ve ilçe örgütüne bildirdiğini söyledi. Yüzde 50 oy oranıyla seçimi rahat bir şekilde alacakken adayın değiştirildiğini ifade eden Çağlayan, "Kaybedilse de olur gibi davranıyorlar. Beni aday yapmamaları için ne gibi sebepleri vardı bunu bilmiyorum. Bununla ilgili hiçbir bilgim yok. Bu konuda hiçbir mantık yürütemiyorum" diye konuştu.

- "İstifa etmem, tekrar aday gösterilmeme engel değil"

Çağlayan, istifa etmesinin, tekrar aday gösterilmesine engel olmadığını söyledi.

"Partime kızdım, başka bir partiye gidiyorum" diye bir şey söyleyemeyeceğini, kendisini destekleyen kişilerle görüşerek bu konuyu değerlendireceğini belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

"İnşallah böyle bir değerlendirme yapmak zorunda kalmadan parti adayını geri alır. Halen vakit var. İstifa etmem, tekrar aday gösterilmeme engel değil. İstifamda partiyi karalamadım, kötü bir şey söylemedim. Parti isterse tepkileri göz önüne alarak tekrar bizi aday gösterebilir. Tekrar aday olmaktan da mutsuz olmam. Diğer partilerden gelen teklifleri, CHP'de bir değişiklik yapılmazsa değerlendireceğim. Başka bir partiye geçmek için karar vermek o kadar kolay değil. İnsanın kolay kolay eli gitmiyor istifa etmeye. Üzülerek, istemeyerek istifa ediyorum. DSP'den ya da diğer partilere katılımla ilgili şu an bir açıklama yapamam. Gelişme olursa haber vereceğim. Bu yönde baskılar da var. 'Tamam' demiş değilim."

Çağlayan, siyasi geçmişi hakkında da bilgi verdi.

Bu arada, basın toplantısının ardından bir grup belediye çalışanı, hizmet binası önünde Çağlayan'ı destekleyen sloganlar attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, CHP'den istifa etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement