Komisyonda Ergenekon Kavgası - Son Dakika
Politika

Komisyonda Ergenekon Kavgası

Komisyonda Ergenekon Kavgası

Erzincan'daki Ergenekon Operasyonunun Tartışıldığı Komisyon Toplantısı Kavga Nedeniyle Yarıda Kaldı.

12.03.2010 01:40

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin arasında “ulan”, “hadım” gibi sözcüklerin de geçtiği bir tartışma yaşandı. Erzincan’daki Ergenekon operasyonunun tartışıldığı komisyon toplantısı bu kavga nedeniyle yarıda kaldı.

Komisyonda dün CHP Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’a dönük kınama bildirisini komisyonun gündemine getirdi. Şanal’ın, 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e yönelttiği suçlamalar arasında Alevi köylerine yapılan hizmet ve yardımların da bulunduğunu belirten Özdemir, “Bu açık bir ayrımcılık, Anayasa’yı ihlâl suçudur” dedi. CHP’lilerin ısrarı üzerine AK Partili Komisyon Başkanı Zafer Üskül’ün yaptığı oylamada, kınama bildirisi yayınlanması talebi, AK Partililerin oylarıyla reddedildi. CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin de, Ergenekon davasında tutuklu olan ve tedavi gören Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu hastanede ziyaret edilmesi için karar alınmasını istedi. Üskül’ün sözünü kesmesi üzerine sinirlenen Ersin, “Beni konuşturmuyorsun, lafımı kesme” dedi. Üskül’ün “Bana bağırmayın” sözlerine karşı Ersin, “Sen de beni bağırtma ulan” diyerek ayağa fırladı. Ersin’in elinin çarptığı bardaktaki çay BDP’li Akın Birdal’ın üzerine döküldü. Bu sırada AK Partililer ile Ersin arasında “Şov yapma lan. Terbiyesiz” gibi diyaloglar yaşandı. Ersin salonu terk ederken, Üskül de toplantıya ara verdi. Basın toplantısı yapan Üskül, Ersin’in şiddet unsuru içeren hareketlerde bulunduğunu savunarak, Meclis Başkanlığı’na tutanakla şikâyette bulunacağını söyledi. Üskül, “Ahmet Ersin, eliyle, koluyla sağa sola çarpmaya başladı. İş yerinden söz isteme ve söz kesme boyutunu aştı. Şiddet uygulamaya çalışırken bir bardak devrildi” dedi. Üskül, Ersin’e içtüzüğe göre ceza verilmesini istedi.

Zafer Üskül’ün ilk adını kullanarak sözlerini yanıtlayan Ahmet Ersin, “Gitsin istediği yere başını vursun. O geçmişte sol cenahta siyaset yapan zihinlerdeki Üskül değildir. O, AKP’lileri bile çileden çıkaracak kadar Milli Görüşçü olan Mehmet Üskül’dür. Bu Mehmet Üskül komisyonu hadım etmiştir, görevini yapamaz hale getirmiştir” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Komisyonda Ergenekon Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement