Kosova Başbakanı: İstifa Etmeye Niyetim Yok - Son Dakika
Politika

Kosova Başbakanı: İstifa Etmeye Niyetim Yok

Kosova Başbakanı: İstifa Etmeye Niyetim Yok

Kosova Başbakanı: İstifa etmeye niyetim yok Kosova'nın başkenti Priştine'de muhalefetin düzenlediği protesto ve istifa çağrılarından bir kaç saat sonra, Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.

17.02.2016 22:34

Kosova Başbakanı: İstifa etmeye niyetim yok

Kosova'nın başkenti Priştine'de muhalefetin düzenlediği protesto ve istifa çağrılarından bir kaç saat sonra, Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ortaklaşa basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ilk konuşan Başbakan İsa Mustafa, protestonun sakin geçtiği için vatandaşlara teşekkür ederken istifa etmeyeceğini açıkladı. Kosova'nın tüm vatandaşlarını Kosova'nın bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla kutlayan Başbakan İsa Mustafa, bağımsız olmaktan daha kıymetli bir şey olmadığını belirtirken, bu sekiz yıl içerisinde çok şeylerin yapıldığını ifade etti.

'111 ülke tarafından kabul edilmiş bir ülkeyiz, sembollerimiz var, devlet ve ulusal kimliğimiz var. Dünya karşısında kimliğimizi gösterirken bayramımızda devletimizin bayrağı ve armasını kullandık' diyen Mustafa, egemenliği talep edenlerden de Kosova sembollerini taşımalarını beklediğini açıkladı.

Onların yani muhalefetin protestodaki taleplerinin sadece dileklerini teşkil ettiğini kaydeden Mustafa, hükümetin sona erdiğini kimsenin ilan etme hakkı olmadığını ve bu Hükümetin 10 Haziran 2018 tarihine kadar özenle görev süresini sürdüreceğini belirtti.

Muhalefetin talep etmesine karşın istifa etme niyetinde olmadığını açıklayan Mustafa, muhalefeti Meclis'e ve görüşmeye davet etti.

Hükümetin sarsılmaz olduğunu ifade eden Başbakan Mustafa, muhalefetin davasının daha baştan itibaren gerçek dışı ve sürdürülemez olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi ise, muhalefet liderlerini ülke için değil kendi çıkarları için protesto düzenlemekle itham etti.

Muhalefet tarafından düzenlenen imza kampanyasının sahte olduğunu iddia eden Taçi, 'Muhalefetin Sırp Belediyeler Birliği ve Karadağ ile Sınır Anlaşması ile ilgili bugün herhangi bir talebini duymadık. AAK Lideri Ramuş Haradinay bu durumu kendi çıkarları için büyüttü' ifadelerini kullandı.

İktidara şiddet kullanarak değil, oylarla gelineceğine bir kez daha vurgu yapan Taçi, 'ültimatomlar bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kosova Başbakanı: İstifa Etmeye Niyetim Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement