Leyla Zana, Sözde Değil Özde Bir Barışçıl Bir Süreç - Son Dakika
Politika

Leyla Zana, Sözde Değil Özde Bir Barışçıl Bir Süreç

Leyla Zana, Sözde Değil Özde Bir Barışçıl Bir Süreç

BDP'nin Diyarbakır'da destekleyeceği bağımsız milletvekili adayları İl Seçim Kurulu'na adaylık başvurularını yaptı.

11.04.2011 16:35

BDP'nin Diyarbakır'da destekleyeceği bağımsız milletvekili adayları İl Seçim Kurulu'na adaylık başvurularını yaptı. Kapatılan eski DEP milletvekili Leyla Zana, "Sözde değil özde barışçıl bir sürecin başlaması dileği ile diyorum. Bütün halklarımıza, bütün ülkeye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BDP'nin Diyarbakır'da destekleyeceği bağımsız milletvekili adayları Leyla Zana, Şerafettin Elçi, Altan Tan, Emine Ayna, Nursel Aydoğan, partinin Diyarbakır il binasında bir araya gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve ilçe belediye başkanlarıyla birlitkte İl Seçim Kuruluna gidip adaylık başvurusunu yaptı. BDP'nin desteklediği adaylardan KCK/TM davasında tutuklu bulunan Hatip Dicle ise adaylık başvurusunu avukatı Fethi Gümüş aracılığıyla gerçekleştirdi.

Kapatılan DEP davasında 1994 yılında tutuklanan ve 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra, 9 yıldır da Diyarbakır adliyesine hep hakkında açılan dava ve soruşturmalar için ifade vermeye giden Leyla Zana, bu kez miletvekili adaylığı için adliyeye geldi. Başvurularını yapan adaylar adliye dışında gazetecilere kısa değerlendirmelerde bulundu. Leyla Zana, "Sözde değil özde barışçıl bir sürecin başlaması dileği ile diyorum. Bütün halklarımıza bütün ülkeye hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yazar Altan Tan da, adaylıklarının memleket için hayırlı, uğurlu olmasını dileğinde bulunarak, "Bütün arkadaşlarımız ile daha demokratik bir Türkiye ve daha özgür ve bütün kimlik haklarını almış bir Kürt halkı için mücadale edeceğiz, Allah rast getirsin" diye konuştu.

Adaylardan KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi de, bugüne kadar mağdur edilen ezilen Kürt halkının kurtuluşu ve özgürlüğe kavuşması için, onuruyla, huzur içinde bir yaşam yaşaması için önemli bir adım olduğunu söyledi. Elçi, "Bu adım, Türkiye'nin de hayrına olan bir adımdır. Başka türlü yorumlanamaz" dedi.

'TÜRKİYE TEKÇİ ZİHNİYETE MAHKUM DEĞİL'

Diyarbakır adayları arasında bulunan Mardin Milletvekili Emine Ayna, Türkiye'nin artık tekçi zihniyete mahkum olmadığını söyledi. Ayna şöyle konuştu:

"Üçüncü ve çok ciddi bir alternatif ortaya çıktı. Bu hem Kürt halkının birliğini gösteren bir alternatiftir. Hem tüm Türkiye'deki demokratik güçlerin birliğini gösteren bir alternatiftir. Onyıllardır Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana demokrasi, eşitlik, özgürlük tekçi zihniyetini kıran hiçbir iktidar gelmedi. Bugün Türkiye'nin önünde çok cidi bir şans var. Umarım Türkiye halkları bu şansları değerlendirir. Birliği, demokrasiyi, eşitliği, özgürlüğü umut edenleri bu cepheye çağırıyoruz. "

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği adaylardan Nursel Aydoğan, oluşturdukları 'Demokratik Türkiye' bloğu ile en temel sorunu olan başta Kürt sorununda çözüme doğru ilerlerken, en iyi sonucu alabilmek için mücadalelerinin devam edeceğini söyledi. Aydoğan, "Demokratik Türkiye'nin yaratılması konusundaki mücadelemiz devam edecek. Kürtlerin bu özgürlük mücadelesi ve yürüyüşü Türkiyle halklarının da özgürlük yürüyüşü olacaktır" diye konuştu.

BB, FA - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Leyla Zana, Sözde Değil Özde Bir Barışçıl Bir Süreç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement