Liderlerin Sandıkları Belli Oldu - Son Dakika
Politika

Liderlerin Sandıkları Belli Oldu

Liderlerin Sandıkları Belli Oldu

Siyasi Parti Liderlerinin 22 Temmuz Seçiminde Oy Kullanacakları Sandıklar Belli Oldu.

05.07.2007 11:46

Siyasi parti liderlerinin 22 Temmuz seçiminde oy kullanacakları sandıklar belli oldu.

Hem Ankara'da hem İstanbul'da ikameti bulunan Başbakan Erdoğan, muhtarlıktan alacağı belgeyle İstanbul'da evinin bulunduğu Üsküdar'da oy kullanacak. Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2165 nolu sandıkta oy kullanacak olan Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelecek. 3 Kasım 2002 seçimlerinde kendisine oy veremeyen Erdoğan, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise oyunu Ankara Subayevleri'nde bulunan Toygar Börekçi İlköğretim Okulu'nda kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu seçimde de Ankara'da oyunu kullanacak. Siyasi parti liderlerinin bir bölümü seçim bölgelerini tercih ederken, ikametleri Ankara'da olan CHP lideri Deniz Baykal ile MHP lideri Devlet Bahçeli memleketlerinde oy kullanmayacak. Baykal, seçim bölgesi Antalya yerine Ankara'da Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak. Bahçeli de, memleketi Osmaniye yerine Ankara'daki Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve BBP Genel Başkanı

Muhsin Yazıcıoğlu ise, aday oldukları illerde oy kullanmayı seçti. İzmir'den aday olan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan da, oyunu İstanbul'da kullanacak. Uzan'ın Beykoz Kavacık'ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacağı öğrenildi. Baykal, Bahçeli ve Uzan seçimlerde kendilerine oy veremeyecek.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, oyunu seçim bölgesi Kayseri'de Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi 1206 nolu sandıkta kullanacak. Seçimlerde kendi memleketleri dışındaki illerden aday gösterilen çok sayıda bakan ise kendisine oy veremeyecek. Antalya'dan aday gösterilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mersin'den aday olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Eskişehir'den aday gösterilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmir'den aday olan Milli Savunma Bakanı Vecdi

Gönül, Erzincan'dan aday olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kendilerine oy veremeyecek. Başbakan Yardımcısı Şahin, İstanbul Avcılar'da Güngör Tekiner İlköğretim Okulu'nda 1252 nolu sandıkta, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda 3105 nolu sandıkta, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Ankara Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda oyunu kullanacak.

(DA-MAY-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Liderlerin Sandıkları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement