Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman Bombalı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Politika

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman Bombalı Saldırıyı Kınadı

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman Bombalı Saldırıyı Kınadı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Hermel kentinde bu sabah bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

16.01.2014 16:00  Güncelleme: 16:03

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Hermel kentinde bu sabah bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınadı.

Süleyman yaptığı yazılı açıklamada, Hermel'de hükümet binası önünda meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı, "Lübnan'ın istikrarını bozmak için düzenlenen saldırıların son halkası" şeklinde değerlendirdi.

Açıklamada, Lübnan yönetiminin terör grupları karşısında güçlü şekilde durabilmesi için liderlerin ve halkın dayanışma bilinci ile hareket etmesi gerektiği vurgulanarak, "Bu tür meydan okumaları ve olası riskleri ortadan kaldırmak için ortak mücadele verilmelidir" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati de saldırıyı kınayarak, "Lübnan'ı, halkını ve sahip olduklarını hedef alan ve ülkede şer tohumları eken bu tür terör olaylarına karşı hep birlikte mücadele edeceklerini" kaydetti.

Güvenlik kaynaklarından yapılan ilk açıklamada, Hermel'deki hükümet binası önünde meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

Lübnan ordusu ve Kızılhaç Örgütü'nden yapılan açıklamalarda ise  3 kişinin öldüğü, 40 kişinin  yaralandığı belirtildi. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman Bombalı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement