"Mahkeme İntihara Teşebbüs Etmiştir" - Son Dakika
Politika

"Mahkeme İntihara Teşebbüs Etmiştir"

"Mahkeme İntihara Teşebbüs Etmiştir"

Hakim karşısına çıkan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukata destek vermek için Silivri Adliyesi'ne geldi.

17.05.2013 12:11  Güncelleme: 14:43

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk,

haklarında açılan dava nedeniyle hakim karşısına çıkan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukata destek vermek için Silivri Adliyesi'ne geldi. Cindoruk, "Bu dava ile Silivri'deki mahkeme intihara teşebbüs etmiştir" dedi.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ve yüzlerce avukat, "Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle haklarında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıkan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukata destek vermek için Silivri Adliyesi'ne geldi.

Adliyeye girişte kısa bir açıklama yapan Hüsamettin Cindoruk, "Önemli bir duruşmayı takip etmeye geldik. Bu duruşma avukatlık grubunun yargılanmasıdır.Üyesi olduğum İstanbul barosu avukatlık kurumu adına avukatlık ve savunma mesleğini korumak istemiştir. Buradan bir dava çıkarılmasını ayıplıyorum. Eğer avukatları mahkemelerde yargılar, mahkum etmeye uğraşırsanız, yargı çöker, adalet çöker. Bu davayı çok önemsedim ve geldim. 60 yıla yaklaşan meslek hayatımda ilk defa böyle bir davaya rastlıyorum. Bu dava ile Silivri'deki mahkeme intihara teşebbüs etmiştir" dedi.

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ise "Bugün Türkiye'de avukatlar savunmayı savunmak zorunda kalmıştır. İşte bu baskıcı rejimin geldiği son noktadır. Ancak unuttukları bir şey var. Avukatların demokrasinin lokomotifidir, çağdaş boyunca hukuk devletin haklarının koruyucusu olmuştur. Hiçbir zaman hiçbir baskıdan yılmamıştır ama bütün faşist rejimler avukatları ezmeye çalışmıştır. Bu son noktaya gelindiğinde aydınlığa çıkacağının da işareti gören gözler tarafından görülür" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Mahkeme İntihara Teşebbüs Etmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement