Meclis, 10 Yıl Aradan Sonra Yüce Divan Oylaması Yapacak - Son Dakika
Politika

Meclis, 10 Yıl Aradan Sonra Yüce Divan Oylaması Yapacak

Meclis, 10 Yıl Aradan Sonra Yüce Divan Oylaması Yapacak

Meclis, en son 10 Kasım 2004'te eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Topçu için Yüce Divan oylaması yapmıştı Bugüne kadar 38 Soruşturma Komisyonu kuruldu.

19.01.2015 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELDA ÇETİNER - Meclis, 10 yıl sonra Yüce Divan oylaması yapacak.

Meclis'in bir önceki döneminde hiç soruşturma komisyonu kurulmazken, 22. Dönem'de beş soruşturma komisyonu oluşturuldu.

Bu komisyonlardan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner hakkındaki soruşturma komisyonları, TBMM Genel Kurulu'nda aynı gün kuruldu. Bu komisyonlar, 9 Aralık 2003 tarihinde oluşturuldu.

Ancak komisyonların göreve başlama tarihleri farklı oldu. Özkan ile Önal hakkındaki Meclis soruşturma komisyonu, 14 Ocak 2004'de, Ersümer,  Çakan, Taner ve Yılmaz hakkındaki soruşturma komisyonları 10 Şubat 2004'te çalışmalarına başladı. TBMM Genel Kurulu; Eski Bayındırlık ve İskan Bakanları Koray Aydın ve Yaşar Topçu hakkındaki soruşturma komisyonları kurulmasına 6 Ocak 2004'te karar verdi. Aydın için kurulan komisyon, 7 Nisan 2004'te, Topçu için kurulan komisyon ise 13 Nisan 2004'te göreve başladı.

22. Dönem'de kurulan beş soruşturma komisyonu raporu 2004 yılında görüşüldü ve hepsi için Yüce Divan kararı çıktı.  Meclis, en son 10 Kasım 2004'de Topçu için Yüce Divan kararı vermişti.

Meclis'te 23. Dönem'de Soruşturma Komisyonu kurulmazken, bitmesine az zaman kala 24. Dönem'de  5 Mayıs 2014'de Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında Soruşturma Komisyonu kurdu. Bu komisyon ile birlikte Meclis'te bugüne kadar 38 Soruşturma Komisyonu kuruldu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis, 10 Yıl Aradan Sonra Yüce Divan Oylaması Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement