Meclis'ten 81 İlde 81 Okula Kitap Gönderildi - Son Dakika
Politika

Meclis'ten 81 İlde 81 Okula Kitap Gönderildi

Meclis\'ten 81 İlde 81 Okula Kitap Gönderildi

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu: "Hangi okullara gönderileceğini Mlili Eğitim Bakanlığımız belirledi. Bu sembolik bir adımdır. Ümit ediyorum başka kurumları da harekete geçirir"

21.11.2013 12:05

TBMM tarafından Kütüphane Haftası kapsamındaki bir proje çerçevesinde toplanan kitaplar, 81 ilde 81 okulun kütüphanesine gönderildi.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, kitapların kargoyla gönderilmesi sırasında yaptığı açıklamada, Meclis İdare Teşkilatı olarak zaman zaman çeşitli sosyal projeler gerçekleştirdiklerini ve bunların birçoğunun toplumun hafızasında yer ettiğini, bunlardan bir kısmının da ödüle layık görüldüğünü anlattı.

Artık yemeklerin hayvan barınaklarına, Meclis kampüsündeki meşe palamutlarının toplanıp her yıl başka bir üniversitenin ziraat fakültesine gönderilmesi projeleri ile personelden toplanan kullanılmış fakat temiz oyuncak giysi ve kitapların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması projesini anımsatan Neziroğlu, bu projelerle öncelikle kendi personelleri arasında bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Neziroğlu, Meclis çalışanlarının bu tür sosyal projelere katkı verdiğini, destek olduğunu belirterek, ayrıca bu tür sosyal projelerle hem vatandaşa hem de diğer kamu kurumlarına örnek olmayı, teşvik etmeyi amaçladıklarını da kaydetti.

Neziroğlu, okullara kitap gönderme projesini hayata geçirmek için birkaç aydır Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı'nın koordinasyonunda çalışanlardan kitap toplandığını ifade ederek, kitap gönderilecek okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendiğini söyledi. Neziroğlu, projeye ilişkin şunları kaydetti:

"81 ilde hangi okullara gönderileceğini Mlili Eğitim Bakanlığımız belirledi. Bu sembolik bir adımdır. Bir okul için 100 kitap gönderiliyor. Bu az olabilir ama ümit ediyorum başka kurumları da harekete geçirir. Onlar da bu tür sosyal projelere destek olurlar. Meclis Başkanımızın teşvikiyle bu tür projeleri hayata geçiriyoruz. Meclis Başkanımız da kendisine gelen kitapları Bozok Üniversitesi kütüphanesine gönderiyor. Hatırı sayılır miktarda kütüphaneye katkı yaptı."

Neziroğlu, kitapları ücretsiz olarak gönderecek kargo şirketine de teşekkür etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meclis'ten 81 İlde 81 Okula Kitap Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement