Mehmet Haberal'ın Annesinin Vefatı - Son Dakika
Politika

Mehmet Haberal'ın Annesinin Vefatı

İstanbul 13."Ergenekon" davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal'a, annesinin Zonguldak'taki cenaze törenine katılabilmesi için iki gün izin verdi.

09.04.2012 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci

"Ergenekon" davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'a, annesinin Zonguldak'taki cenaze törenine katılabilmesi için iki gün izin verdi.

İkinci "Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Haberal'ın bugün vefat eden annesi Medine Haberal'ın, Zonguldak'taki cenaze törenine katılması için yapılan izin talebini değerlendirdi.

Tutuklandıktan sonra hastanede kalan Haberal'ın, sağlık durumunu gerekçe göstererek aldığı rapor doğrultusunda bugüne kadar yapılan duruşmalara katılmadığını belirten mahkeme heyeti, Haberal'ın avukatlarının verdiği dilekçede de mevcut kalp rahatsızlığının stres, baskı ve üzüntü ile tetiklenerek ani ölüme sebebiyet verebileceğinin ileri sürüldüğünü kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanığın, "bu şartlar altında ve her türlü sağlık riskini göze alarak merasime katılmayı istediğini" ifade ederek, Zonguldak'ta yapılacak olan cenazeye katılmak için tıbbi önlemler alınarak tam teşekküllü sağlık nakil vasıtalarıyla ve inisiyatif alınması gerekebileceğinden Silivri Cezaevi Taburu'nda görevli en az binbaşı rütbesindeki bir subay ve emrindeki askerlerin refakatinde Haberal'ın naklinin yapılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, Haberal'a sadece Zonguldak'taki cenaze defin merasimine katılması için yol izni hariç olmak üzere 2 gün süre verilmesini kararlaştırdı.

Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nca verilecek yol izninin ardından, Haberal'ın Zonguldak'a nasıl gideceği belli olacak.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mehmet Haberal'ın Annesinin Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement