Merve Kavakçı Olayının Şahitleri O Günü Anlattı - Son Dakika
Politika

Merve Kavakçı Olayının Şahitleri O Günü Anlattı

Merve Kavakçı Olayının Şahitleri O Günü Anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: "Konu, artık Türkiye gündeminden düşmeli" AK Parti'li Çetinkaya: "O gün insanların inançlarına dayanan temel hak ve hürriyetler tamemen gaspedilm...

01.11.2013 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELDA ÇETİNER- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz,  başörtüsü sorununun 28 Şubat ile başlamadığını, yıllardan beri varolduğunu belirterek, "Konu artık Türkiye gündeminden düşmeli" dedi.

Kapusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'li dört kadın milletvekilinin başörtüsüyle TBMM Genel Kurulu çalışmalarına katılmasını değerlendirdi. 1999 yılında Merve Kavakçı olayı yaşandığında Meclis'te milletvekili olan Kapusuz, bugüne kadar geç kalınmış bir adımın atıldığını söyledi.

Normalleşme sürecinde başörtüsüyle ilgili adımın atılmasının  ancak bugün tecelli ettiğini kaydeden Kapusuz, "Geç de olsa konunun gündemden kalkması, herkesin istediği gibi düşünmesi, istediği gibi yaşaması, istediği gibi inanması ve istediği gibi örtünmesi için artık devlet kurumlarında serbest hale gelmiş, üniversitede başını örtebilmiş...Asıllar bunu haketmiş, bunu yapıyorsa, vekillerin böyle bir hakkı kullanması için engel olmadığına göre, onun gerçekleşmiş olmasıdır" dedi.

Kapusuz, konunun 28 Şubat ile başlamadığını, yıllardan beri sorun olduğuna işaret ederek, "Demek ki Türkiye'de kademeli olarak ilerleyen normalleşme sürecinde gelinen bir noktadır. Ben inanıyorum ki bu herkes tarafından bu adım doğru anlaşılacak ve tartışma konusu olmaktan çıkacaktır. Konunun Türkiye'nin gündeminden düşmesi gerekir" diye konuştu.

-"Demokrasinin kemale erişinin en güzel örneği..."-

AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya da Kavakçı olayı yaşanırken Meclis'te olduğunu hatırlatarak, "O gün  insanların inançlarına dayanan temel hak ve hürriyetler tamemen gaspedilmişti. İnsanlara, 'sen düşündüğünü, inanışlarını, duygularını, manevi düşüncelerini ifade edersen ancak böyle olursun' dendi. Demokrasiyle bağdaşmayan yanlış bir yaklaşımdı" dedi.

Dünk Meclis'in olgun bir hava içinde olduğunu, farklı yorumlasa da siyasi parti temsilcilerinin konuya olumlu yaklaştığını kaydeden Çetinkaya, TBMM'ye yaralışır bir birleşimin gerçekleştiğini, bunun için herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Başörtüsü milletvekillerine inançlarından dolayı herkesin saygı gösterdiğini anlatan Çetinkaya, "Türkiye'de demokrasinin kemale erişinin en güzel örneğiydi. Bu havayı meydana getiren tüm siyasi partilerin temsilcilerini kutluyorum" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Merve Kavakçı Olayının Şahitleri O Günü Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement