Meslek Odalarının Vize ve Onayını Kaldıran Düzenleme - Son Dakika
Politika

Meslek Odalarının Vize ve Onayını Kaldıran Düzenleme

Meslek Odalarının Vize ve Onayını Kaldıran Düzenleme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: "Bu yeni oldu bitti değişiklik girişimine, hukuki ve demokratik her yola başvurularak karşı çıkılacaktır”

13.07.2013 12:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Torba Yasa"da yer alan, meslek odalarının vize ve onayını kaldıran düzenlemeye ilişkin, "Bu yeni oldu bitti değişiklik girişimine, hukuki ve demokratik her yola başvurularak karşı çıkılacaktır" ifadesini kullandı.

Matkap, yaptığı yazılı açıklamada, "Torba Yasa"daki değişiklikle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi mühendis ve mimarların, meslek örgütleri aracılığıyla demokratik katılım haklarının kısıtlandığını öne sürdü.

Çağdaş demokrasilerde, uzmanlık bilgi ve deneyimini ilgili her tür kararda etkili kılabilmek için örgütlü toplum kuruluşlarının ve yerel birimlerinin, özerk onay yetkisinin genişletilmeye çalışıldığını ifade eden Matkap, "Katılımcı demokrasiye, yerinden yönetim ilkelerine, mesleki uygulamalarının bilimsel ilkeler ve toplum çıkarı adına denetlenmesine ve mevcut Anayasa'ya aykırılığı kuşku götürmez olan bu yeni oldu bitti değişiklik girişimine, hukuki ve demokratik her yola başvurularak karşı çıkılacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Meslek Odalarının Vize ve Onayını Kaldıran Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement