Mevlüt Uysal Oylarını İkiye Katladı - Son Dakika
Politika

Mevlüt Uysal Oylarını İkiye Katladı

Mevlüt Uysal Oylarını İkiye Katladı

Başakşehir'de Ak Parti'den aday olan Mevlüt Uysal, seçimi kazanarak İstanbul'da oylarını ikiye katlayan Belediye Başkanları sıralamasına girdi.

31.03.2014 12:31  Güncelleme: 12:02

AK Parti Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir'in Belediye başkanlığını, ikinci defa kazandı. Uysal, İstanbul ilçeleri arasında aldığı yüksek oy yüzdeliği ile dikkatleri üzerinde toplayan Belediye Başkanı oldu.

2014 Yerel seçimlerinde Başakşehir'de 682 sandık sayısı ile son verilere göre %50.3 lük oy oranı ve aldığı toplam 92.192 oy ile İstanbul'da oy yüzdesi sıralamasında dereceye giren Belediye Başkanları arasında yerini aldı.

1966 yılında Antalya/ Alanya'da doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Haberin Ayrıntıları resmi sonuçlar alındıktan sonra güncellenecektir...

Mevlüt Uysal Kimdir:

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftanda aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı.

Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

1997'den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir'de 1. Etap Site Yönetimi, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde Başakşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: Ziyaretçi

Son Dakika Politika Mevlüt Uysal Oylarını İkiye Katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement