MHP'den Caferi Raporuna Tepki - Son Dakika
Politika

MHP'den Caferi Raporuna Tepki

MHP\'den Caferi Raporuna Tepki

MHP Iğdır İl Başkanı Cahit Erol, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın Caferilerle ilgili raporuna tepki gösterdi.

22.10.2013 12:09  Güncelleme: 12:18

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır İl Başkanı Cahit Erol, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın Caferilerle ilgili raporuna tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cahit Erol, İl Müftülüğünce hazırlanıp Iğdır Valisi Ahmet Pek imzası ile Ankara'ya gönderilen Caferilerle ilgili raporun tamamen insan hakları ve yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Erol, hazırlanan raporla ilgili yasal yollara başvuracaklarını ve gerekli mercilere şikayette bulunacaklarını ifade ederek, "Iğdır Müftülüğünün ilimizde bulunan Azeri Türk'ü vatandaşlarımıza ait Caferi mezhebine hizmet eden camilerin ve camilerde görevli İran'da eğitim gören Caferi mollalarının müftülüklere bağlı hale getirilmesi hakkında hazırlanan raporu tamamen insan hakları ve yasalarımıza aykırı olup, kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kanun önünde her fert eşittir ve kanunlar her bireye eşit uygulanır. İnsanların dini inançlarına göre kanunlar uygulanmaz. Anayasa'mız din ve vicdan özgürlüğünü teminat alına almış ve inanç alanında her türlü suistimalin önüne geçmek için laiklik prensibi kabul edilmiştir. Din ve vicdan özgürlüğü; insanların inançları konusunda serbest olduğunu, hiçbir dış müdahale ve zorlamaya tabi tutulamayacağını belirtilir. Din, insanların kendi dünyasında yaşamış olduğu bir inançtır. Aynı şekilde herhangi bir dine inanmak veya inanmamak insanın vicdanına kalmıştır. Hiçbir kimsenin insanların dini yaşamına kısıtlayıcı kurallar koyamayacağı gibi, zorla bir inancı dikte etme hakkı da yoktur. Bu yüzden din ve vicdan özgürlüğü kişilerin sahip olması gereken insani bir haktır" şeklinde konuştu.

Iğdır halkının genelinin Türk olup, Caferi inancına mensup olduğunu dile getiren Erol, "Halkımız Türklüğü ve inancı ile iftihar etmektedir. Ehlibeyt sevgisi Türk halkının hamurunda vardır. Ehlibeytin yolundan gitmek, Peygamberimizin pak ve tertemiz ailesinin yolunu izlemek, elbette ki onurlu bir davranıştır. Anadolu Türkleştirilirken bu inanç mensupları marifeti ile Türk ve İslamlaştırılmıştır. Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri ve onun talebeleri Horasan'dan İmam Rıza'nın nefesinden feyz alarak Anadolu'yu Türkleştirmişler ve bugün bayrağı altında yaşadığımız ve özgürce nefes aldığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmışlardır. Ehlibeytin o pak ve tertemiz yolunu anlatmakta elbette ki bu inanca mensup din adamlarının birinci vazifesidir. Iğdırlı Ehlibeyt alimleri bugüne kadar vatan ve din sevgisinden başka bir şey anlatmamışlardır. Camideki hutbelerinde daima Hz. Ali'nin, 'Şahsınıza ve ailenize karşı yapılan kötülükleri affedebilirsiniz fakat vatanınıza yapılan ihaneti asla' sözleri cami kubbelerinde sürekli yankılanmaktadır. Sayın Müftü, Iğdır halkına vatan sevgisi ve millet bütünlüğünü öğreteceğine, Iğdır halkı suçluymuş gibi Emniyet Genel Müdürlüğüne ihbarda bulunacağına, halen Suriye'de cihat adı altında baş kesen, ciğer yiyen, kadın, çoluk, çocuk demeden insanları öldüren El Kaidecilere, El Nusracılara ve bunların destekçilerinin peşine düşsün, onları bulup kendi din adamları eli ile vaaz etsin ve ıslah etsin. Bu vahim rapor burada kalmayacaktır. Bu işi adli ve idari kurumlarda sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'den Caferi Raporuna Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement