MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması

''Merhum Türkeş, Petrosyan'la Ermenistan ve Azerbaycan devletleri arasındaki husumeti sona erdirmek için 'Türk Dünyası Lideri' sıfatıyla arabuluculuk vazifesi ifa etmiştir''

26.11.2013 14:11

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Merhum Türkeş, Petrosyan'la Ermenistan ve Azerbaycan devletleri arasındaki husumeti sona erdirmek için 'Türk Dünyası Lideri' sıfatıyla arabuluculuk vazifesi ifa etmiştir" dedi.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, "AK Partili bir milletvekilinin, kendisinin de içinde bulunduğu Alparslan Türkeş başkanlığındaki heyetin, 1993 yılında dönemin Ermenistan Devlet Başkanı Sayın Levon Ter Petrosyan ile diyaloğunu, bugün Erdoğan ve bir bölgesel yönetimin lideri arasında tesis edilen samimiyetle mukayese etme gafletine düştüğünü" savundu.

Kendilerinin o günlerde hükümet mensubu dahi değilken, sırf milli mefkureler ve soydaşların haklarını muhafaza için söz konusu görüşmeleri yürüttüklerini belirten Türkeş, AK Parti'nin ise iktidardayken devlet menfaatlerini bizzat tahrip ettiğini ve soydaşların acılarını arttırdığını öne sürdü.

Merhum Türkeş'in, Petrosyan ile Ermenistan ve Azerbaycan devletleri arasındaki husumeti sona erdirmek için "Türk Dünyası Lideri" sıfatıyla arabuluculuk vazifesi ifa ettiğini bildiren Türkeş, şöyle devam etti:

"Erdoğan ise, partisinin bir mitinginde bir 'Genel Başkan' olarak kişisel politik ajandası uyarınca milli ve bölgesel husumetleri kışkırtmak vazifesini görmüştür.

Biz, dönemin Ermenistan Devlet Başkanı Sayın Petrosyan ile ParisDte, yani üçüncü bir ülkenin başkentinde buluştuk, görüştük. AKP ise, Barzani'yi sanki bir devletin başkanı imiş gibi, kendi topraklarımızda, üstelik söz konusu şahsın gözünü diktiği bir merkezde ağırlamıştır. Şayet biz, Sayın Petrosyan'ı Ağrı'da misafir etmiş olsaydık, o halde gerçekten de mevcut AKP iktidarına yöneltecek eleştiri bulamazdık.

Biz, 1993 yılındaki buluşmamızda, dünyada 2015 yılında cereyan edecek olan 'sözde soykırımı tanıma ve tanıtma' kampanyalarının önünü kesmek için inisiyatif kullandık. Siz ise 2013 yılının kışında, 2014 baharındaki yerel seçimler için partizanca bir yatırım yaptınız.." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement