MHP'li Oktay Vural'dan Termik Santrale Tepki - Son Dakika
Politika

MHP'li Oktay Vural'dan Termik Santrale Tepki

MHP\'li Oktay Vural\'dan Termik Santrale Tepki

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim'i makamında ziyaret etti.

08.03.2013 15:32

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim'i makamında ziyaret etti. Vural, Adatepe köyünde yapılacak termik santralle ilgili, "Önemli olan, değerlere zarar vermeden yatırımları gerçekleştirmek olmalı. Uzun dönemli ciddi hasarlar meydana gelebilir" dedi.

Çanakkale MHP İl Başkanı Efkan Erkan'ın da katıldığı ziyarette, Lapsekili vatandaşlar MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ı davul ve zurnalar eşliğinde karşıladı. Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim, Lapseki'nin geçmişi hakkında bilgi vererek ilçeyi tarihte adına ilk para basılan yer olarak tarif etti. Belediye çalışmalarına da değinen Ekim, hazırladıkları 32 projenin 28'ini tamamladıklarını belirterek kalan 4 projeden 2'sinin kalabileceğini açıkladı. Ek proje olarak rüzgar gülü enerji santraline değinen Ekim, MİT ve Genel Kurmay Başkanlığından onay beklediklerini aktardı.

Belediye çalışmalarını takdirle karşılayan Vural, Adatepe köyünde yapılacak olan termik santral hakkında bilgi istedi. Başkan Ekim, devletin fidan üretimine ve tarıma büyük önem verdiğini söyleyerek gerekli yatırımları da gerçekleştirdiğini aktardı.

Yapılacak olan termik santrallerin tarım bölgesi olan bu coğrafyaya zarar vereceğinin altını çizen Ekim, çalışma sonuçlarını dikkatlice takip etiklerini kaydetti.

"YATIRIMLAR, DEĞERLERE ZARAR VERİLMEDEN GERÇEKLEŞTİRİLMELİ"

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, devletin elindeki kaynakları en iyi şekilde kullanarak ilerleyebileceğini belirterek, "Toprak, hava, su bunlar hepimizin değerleridir. Önemli olan bu değerlere zarar vermeden yatırımları gerçekleştirmek olmalı. Uzun dönemli ciddi hasarlar meydana gelebilir. Çevrede geri kazanım oldukça zor. Madem bu bölgede rüzgar enerjisi gibi çok önemli bir potansiyel var, bu kaynaklara yönelmek gerekir" şeklinde konuştu.

Kadınlara da mesaj veren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural Türkiye'de yaşayan kadınların yeterli istihdam ortamını yakalamadığında değindi. Belediye binası önünde Lapsekili vatandaşlara seslenen Vural, "Gidişatımız iyi değil. Buna 'dur' dememiz gerekiyor. Bu milletin adından, kimliğinden taviz verilme sürecine 'dur' deyin. Burada yapılmak istenen bölücü terör örgütünün planını millete hazmettirme gayretidir. Cumhuriyet'e sahip çıkarak ayrıştırmalara 'dur' demenizi bekliyorum. Çanakkale Savaşlarında olduğu gibi bu gidişata 'dur' demeliyiz. Silah yok, mayın yok, askere haince pusu kuracak bombanız yok. Polise kurşun sıkarak onun üzerinden siyaset yapacak durumunuz yok. Çanakkale'de olduğu gibi 'dur' demeniz lazım. Sandık başında da, 'Çanakkale geçilmez' denildiği gibi, 'Bu irade de geçilmez' demeniz lazım" ifadelerini kullandı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Oktay Vural'dan Termik Santrale Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement