MHP'li Öztürk, Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Sert Dille Eleştirdi - Son Dakika
Politika

MHP'li Öztürk, Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Sert Dille Eleştirdi

MHP\'li Öztürk, Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Sert Dille Eleştirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, başkanlık sistemi tartışmalarını sert dille eleştirerek, “Hiç kimsenin kendi keyfi için, ihtiraslarına esir olarak, hayallerinin oyuncağı olarak bu millete kendi menfaatleri doğrultusunda bir sistem dayatmaya hakkı yoktur.

11.11.2015 16:48

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, başkanlık sistemi tartışmalarını sert dille eleştirerek, "Hiç kimsenin kendi keyfi için, ihtiraslarına esir olarak, hayallerinin oyuncağı olarak bu millete kendi menfaatleri doğrultusunda bir sistem dayatmaya hakkı yoktur. Mirasımıza, murisler olarak el uzatıldığı vakit dünyayı başlarına yıkarız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, milletvekili mazbatasını, Mersin Adliyesi'nde düzenlenen toplu mazbata töreninde aldı. Tören bitiminde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Öztürk, yeni dönem için umutlarını yeşertmeye devam ettiklerini söyledi. Yeni döneme ilişkin güzel şeyler düşündüklerini vurgulayan Öztürk, "Güzelliklerin ülkemize yakışacağı inancındayız. İnşallah bu böyle devam eder. Demokrasiye inancı tam olan insanların samimi olup olmadıklarını ortaya koyacakları bir sürece giriyoruz. Bu memleketin, bu devletin kimse tarafından kağıt üzerinde kurulmadığı gerçeğinin, bunun bir tarihi derinliğinin olduğu gerçeğinin herkes tarafından idrak edilebileceği bir dönemi bekliyoruz. Bunun ötesinde inşallah bundan sonra Mersin'in problemleriyle uğraşacağız. El ele vererek, doğrularımızı diğer milletvekili arkadaşlarla paylaşarak Mersin'e hizmet noktasında elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu.

"MİRASIMIZA EL UZATILDIĞI VAKİT DÜNYAYI BAŞLARINA YIKARIZ"

1 Kasım seçimlerinin ardından yeniden gündeme gelen ve yoğun tartışmalara sahne olan başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Öztürk, başkanlık sistemine yönelik sert ifadeler kullandı. Bugün Türkiye'de uygulanan bütün sistemlerin, bedeli ödenerek kurulmuş sistemler olduğunun altını çizen Öztürk, şunları söyledi: "Hiç kimsenin kendi keyfi için, ihtiraslarına esir olarak, hayallerinin oyuncağı olarak bu millete kendi menfaatleri doğrultusunda bir sistem dayatmaya hakkı yoktur. Bütün bu yapının topyekun millet mirasçısıdır, biz de mirasçısıyız. Mirasımıza, murisler olarak el uzatıldığı vakit dünyayı başlarına yıkarız."

"MHP'NİN GELECEĞİNİ KİMSE TAYİN ETMEZ, MHP'NİN BÜYÜK KURULTAYI TAYİN EDER"

MHP'nin seçimden 4. parti olarak çıkmasının ardından başlayan genel başkan değişikliği ve olağanüstü kurultay tartışmalarına yönelik soruyu da yanıtlayan Öztürk, "MHP'nin kendi tabii mecrası içerisinde hayatiyeti devam eder. MHP'nin geleceğini kimse tayin etmez, MHP'nin büyük kurultayı tayin eder. Elin ağzı torba değil büzemiyoruz, ama onlar konuşurlar. MHP'nin yönetimi, delegeleri, büyük kurultayı zamanı geldiği vakit doğru olan neyse onu ortaya koyar" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Öztürk, Başkanlık Sistemi Tartışmalarını Sert Dille Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement