MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, " Barış Pınarı Harekatı; bin yıldır etle tırnak gibi kaynaşarak Türk toplumunun ayrılmaz bir parçası haline gelen Kürt kökenli vatandaşlarımızın, bölücü terör örgütü PKK'nın tasallut ve zulmünden sonsuza kadar kurtarılması amacıyla aman vermeden sürdürülen terörle mücadelenin zirve safhalarından biridir" dedi.
MHP'li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nın gerek vatandaşların huzur ve güvenliği, gerekse Suriye vatandaşların kendi topraklarında hürriyet, esenlik ve sükün içinde hayat sürmesinin temini açısından büyük önem arz ettiğini bildirdi. Harekatın, terör örgütünün işgal, kıyım ve zulmüne son vermeyi hedeflediğini kaydeden Yalçın, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin bu haklı, meşru ve yerinde adımı sosyal medyada da manipülatif ve spekülatif paylaşımlarla hedef alınmıştır. Aziz milletimiz, sadece Türk toplumunu değil; bölgeyi ve bölgede yaşayan bütün toplulukları kalıcı barış ve huzur iklimine kavuşturmak için başlatılan harekat hakkında 'işgal', 'Kürtlere yönelik kıyım' gibi aslı astarı olmayan kötü niyetli kampanya ve propagandalarla olumsuz algı yaratma çabalarını boşa çıkaracaktır. Şanlı ordumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz de sadece terör örgütlerini yok etmek üzere sürdürdüğü harekat sırasında sivillerin ve masum insanların zarar görmemesi için azami dikkati göstermektedir. Dolayısıyla sosyal medyada ve yabancı basında Türkiye ile Barış Pınarı Harekatı aleyhinde yürütülen karalama kampanyaları akim kalmaya, başarısızlığa uğramaya mahkümdur. Bu konuda MHP'nin bütün teşkilat mensupları teyakkuz halinde, camiamız da ayaktadır."
Son Dakika › Politika › Mhp'li yalçın: 'barış pınarı', terörle mücadelenin zirve safhalarından biridir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?