MHP'li Yılık'tan "kadına yönelik şiddetle mücadele" açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP'li Yılık'tan "kadına yönelik şiddetle mücadele" açıklaması Açıklaması

MHP\'li Yılık\'tan "kadına yönelik şiddetle mücadele" açıklaması Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, toplumsal barış, güzel bir gelecek ve Türk toplumunun mutlu yarınları için "kadın ve şiddet" kavramlarının hiçbir zaman yan yana gelmeyecek şekilde yok edilmesinin, en büyük temenni ve mücadeleleri olduğunu bildirdi.

25.11.2022 11:49  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık, toplumsal barış, güzel bir gelecek ve Türk toplumunun mutlu yarınları için "kadın ve şiddet" kavramlarının hiçbir zaman yan yana gelmeyecek şekilde yok edilmesinin, en büyük temenni ve mücadeleleri olduğunu bildirdi.

Yılık, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bugünün, Türk milletinin kadim değerleriyle ve inançlarıyla asla bağdaşmayan kadına şiddet kavramının yeryüzünden tamamen silinmesine vesile olmasını diledi.

Kadına şiddet kavramının dünyanın da en önemli sorunları arasında yer aldığına işaret eden Yılık, Türkiye'de uygulamaya konulan düzenlemeler ve eylem planları ile kadına şiddetle mücadeleye karşı önemli aşamalar katedildiğini ancak şiddetin sona erdirilmesi aşamasına henüz gelinemediğini belirtti.

Kadının, "insanlığın onuru, tüm güzelliklerin başlangıç ve gelişim noktası" olduğunu vurgulayan Yılık, "Bir insan hakkı ihlali olan kadına şiddet kavramı, ancak tüm bireylerin bilinçli katılımı ve ortak çabasıyla yok edilebilir. Kadına şiddet vakaları artarsa kadınların varlık hakları farklı nedenlerle tehdit altındaysa bizlere huzur yoktur. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınların kendilerini güvende hissetmedikleri yerde ne gelişmişlikten ne de medeniyetten bahsedilebilecektir." ifadelerini kullandı.

Yılık, kadın ve çocukların huzurunun her şeyden önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Toplumsal barış, güzel bir gelecek ve Türk toplumunun mutlu yarınları için 'kadın ve şiddet' kavramlarının hiçbir zaman yan yana gelmeyecek şekilde yok edilmesi, en büyük temennimiz ve mücadelemizdir. Kadına şiddet sorunu çözülmeden, şiddeti tetikleyen psikolojik, sosyolojik ve toplumsal faktörler yok edilmeden bizlere rahat yoktur. Türkiye'nin geleceği kadınlarımızın hak ve hukukunu korumaya, savunmaya ve kadınlarımızın huzuru için atılacak her türlü adımı desteklemeye hazır olduğumuzu bu vesileyle tekraren ifade etmekteyiz. Kadına şiddet vakaları, toplumsal huzur ve insanlık değerlerini hedef almaktadır. Şiddete sebep olan her türlü unsur tespit edilip, kapsamlı bir mücadele ile tedavi ve gerekiyorsa imha edilmelidir."

"Şiddetin hiçbir mazereti yoktur"

Yılık, kadına şiddetin istatistiklerini paylaşmaktan ziyade, "toplumda şiddeti nasıl yok ederiz" bunun yol haritasının tekrar belirlenmesi gerektiğini aktararak, bu sürecin toplumun her kesiminin bilinçli katılım ve mücadelesiyle mümkün olduğunu aktardı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün farkındalığın artırılması açısından önemine dikkati çeken Yılık, "Şiddetin hiçbir mazereti yoktur. Kadınlarımızın şiddete karşı bu haklı mücadelelerini her daim destekliyor, parti olarak atılması gereken her adımda yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'li Yılık'tan 'kadına yönelik şiddetle mücadele' açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement