MHP Lider Bahçeli'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika
Politika

MHP Lider Bahçeli'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

MHP Genel Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Beşiğimizi sallayan kınalı eller titremesin; sıcaklık, sevgi ve şefkatiyle üzerimize titreyen merhamet ve müşfik abideleri üzülmesin" dedi.

08.03.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Beşiğimizi sallayan kınalı eller titremesin; sıcaklık, sevgi ve şefkatiyle üzerimize titreyen merhamet ve müşfik abideleri üzülmesin" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden mesaj yayımladı. Mesajında insanlık aleminin iki kutlu ve asil kaynaktan doğduğunu belirten Bahçeli, "Beşeriyet pınarı iki isimle çağladı, iki şuurun adım ve mirasıyla yeryüzüne yayıldı. Allah'ın emir ve izniyle iki beden, iki kalp, iki varlık, iki akıl bir oldu, birde buluştu ve insanlığı meydana getirdi. Nitekim Hz. Adem ve Hz. Havva yeryüzünde eşref-i mahlukatın hem babası hem anası olarak manevi taç ve tahtla müşerref oldular" ifadelerini kullandı.

"KADINA ŞİDDET VAKALARIYLA RUHEN DEPREM GEÇİRİYORUZ"

"İnsanlığın bir yanağı erkek ise diğeri kadındır" diyen Bahçeli, "Zor da olsa cinsiyetçi körlük, cinsiyet ayrımcılığı insan kavramında erimiş ve emilmiştir. Yüce dinimiz İslamiyet, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü cahiliye devrini vicdan, merhamet ve adalet aydınlığıyla kapatmıştır. Ecdadımızın hayatında kadının erkekle paylaşmadığı hiçbir sosyal mevki bulunmuyordu. Kadının ikinci plana itilmesi hemen hemen yok gibiydi. Orhun Anıtları'nda Bilge Kağan şöyle seslenir; 'Tanrı, Türk milleti yok olmasın diye babam Kağan ile anam Hatunu yükseltti.' Büyük devlet adamı Nizamülmülk'ün dediği gibi; 'Türkistan hakanları devlet işlerinde hatunların fikirlerine kıymet verirlerdi.' Bizim kültürümüzde baba soyu kadar ana soyu da önemlidir. ve kadın erkek arasında aşılması imkansız duvar ve mesafeler hiç olmamıştır. Fakat bugün felaketleri yaşıyoruz. Her gün bir insanlık dramına şahit oluyoruz. Kadına yönelik şiddet vakalarıyla ruhen deprem geçiriyoruz" açıklamasında bulundu.

"VAHŞET VEBA GİBİ"

Kadınların öldüğünü, şiddet ve cinayete kurban gittiğini belirten Bahçeli, "Bir yanımız kopuyor, bir tarafımız sürekli kanıyor. Vahşet sanki veba gibi yaygınlaşıyor. İnsanlık kadın ve erkeğin ortak mimarisi ise, medeniyet milletlerin insanlaşmış hali ise kadınlık onurunu ayakta tutmak herkesin görevidir. Kuruluşumuzda kadın emeği, kurtuluşumuzda kadın desteği, var oluşumuzda kadın fedakarlığı vardır ve ayan beyan ortadadır. Beşiğimizi sallayan kınalı eller titremesin; sıcaklık, sevgi ve şefkatiyle üzerimize titreyen merhamet ve müşfik abideleri üzülmesin. Yeniden kendimize dönüş ve buluş sayesinde kadınlarla ilgili hukuki eşitliği gerçek manada sosyal bir eşitliğe dönüştürmek durumundayız" dedi.

"BULANIK, SİRETİ ÇİRKİN SURETİNE VURMUŞ KANLI ELLERE KADINLARIMIZI TESLİM EDEMEYİZ"

Geleceğin toplumlarında kadınla erkek arasındaki sosyal farkların kalkacağını bilmek ve buna uygun davranmanın önemine dikkat çeken Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:

"Ötüken emanetini bizlere vasiyet bırakan İl Bilge Hatun'a vefasızlık yapamayız. Söğüt sancağını yücelten Hayme Ana'mıza haksızlık edemeyiz. ve kadınları sadece 8 Mart gününde hatırlayamayız, cilalanmış sözlerle vaziyeti kurtarmaya çalışamayız. Kalbi tecrit edilmiş, iradesi tehir ve tehcir edilmiş canilere artık tahammül gösteremeyiz, kıydıkları mazlum kadın canlarına sabredemeyiz. Bulanık sireti çirkin suretine vurmuş kanlı ellere kadınlarımızı teslim edemeyiz, etmemeliyiz. Çünkü kadın zarafet, nezaket, edep, inceliktir. Kadın sadece doğuran değil, medeni ölçülerde doğan, sevgi ve saygıda parlayan, erkekle eşit haklara sahip yeri dolmaz bir değerdir. Nerede yaşıyor olursa olsun tüm hanımefendilere hürmetlerimi sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde seslerinin duyulmasını diliyorum. Yakın zamanda vahşice katledilen yüzlerce kadın ve kız çocuğumuza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Unutmayalım, bağımsızlığımızın ninnisini söyleyen kadındır, bekamızın duasını eden kadındır, vatana evlat yetiştiren yine kadındır, annedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Lider Bahçeli'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli'nde Nüfus Müdürlükleri Seçim Günü Hizmet Verecek
    10:06 Kırklareli'nde Nüfus Müdürlükleri Seçim Günü Hizmet Verecek

    Kırklareli Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinin hafta sonu hizmet vereceğini duyurdu. Ayrıca, Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi ve öğrencilere trafik eğitimi verildi.

  • Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi
    10:05 Çorum'da Asayiş Uygulamasında Silah ve Fişek Ele Geçirildi

    Çorum'da polis ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulamalarında, kent merkezi ile Kargı ilçesinde 63 araç ve 426 kişi incelendi. Uygulama sonucunda 1 tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ayrıca, çakar kullandığı tespit edilen bir otomobil ile trafiğe aykırı hareket eden 3 araç ve 1 motosikletin sürücüsüne toplam 58 bin 400 lira para cezası uygulandı. Araçlar ve motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.

  • Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi
    10:05 Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ve Akdeniz İlçesi'nde otobüs turu gerçekleştirerek halkı selamladı. Tur boyunca Seçer'e CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş eşlik etti.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı
    10:05 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı

    Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Nasuhdede Mahallesi'nde halkla buluştu ve görevde olduğu 5 yıl boyunca şehrin 14 mahallesinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Ekicioğlu, eşit hizmet anlayışıyla tüm mahallelere hizmet verdiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.

  • Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi
    10:04 Saadet Partisi Menemen'de Miting Düzenledi

    Yerel seçimlere geri sayım sürerken Saadet Partisi, Menemen'de miting düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erduran ve Menemen Belediye Başkan adayı Tekin Alptekin'in birlikte katıldığı mitingde, çözümün Milli Görüş ve Saadet Partisi'nde olduğu mesajı verildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otomotiv şirketi çalışanlarıyla iftar yaptı
    10:04 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otomotiv şirketi çalışanlarıyla iftar yaptı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut ile birlikte özel bir otomotiv şirketinin ustaları ve çalışanlarıyla iftar yaptı. İftar sonrası yapılan konuşmada Seçer, davet için Özyurt ailesine teşekkür etti ve birlik, dirlik, beraberlik dileklerini iletti.

  • Mehmet Tosun, Bodrum'da Sahne Sanatları Oyununu İzledi
    10:02 Mehmet Tosun, Bodrum'da Sahne Sanatları Oyununu İzledi

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, MSKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları öğrencilerinin sahnelediği 'Bernarda Alba'nın Evi' oyununu izledi. Tosun, Bodrum'un kültür ve sanat dünyasını zenginleştirecek projelerine önem verdiğini belirtti. Ayrıca, esnaf ziyaretleri ve halk buluşmalarıyla projelerini anlatmaya devam ediyor.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.


Advertisement