Milletvekili Çınar, Bakan Işık'a, Pancar Üreticilerinin Problemlerini Sordu - Son Dakika
Politika

Milletvekili Çınar, Bakan Işık'a, Pancar Üreticilerinin Problemlerini Sordu

Milletvekili Çınar, Bakan Işık\'a, Pancar Üreticilerinin Problemlerini Sordu

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, cevaplandırılmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a soru önergesi verdi.

26.10.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, cevaplandırılmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a soru önergesi verdi. Bakan Işık'tan pancar üretimi yapan çiftçilerin durumunu soran Emin Çınar, "Ülkemizde 140 binden fazla çiftçimiz 280 bin hektar alanda şeker pancarı üretimi gerçekleştirmekte ve geçimlerini bu yolla sağlamaktadır. Ancak 2014 yılı itibari ile aralarında Kastamonu ilimizin de bulunduğu 19 ilimizde alım fiyatlarının belirlenmesini sağlayan polar oranı düşük çıkmıştır. Bu durumun pancar alım fiyatlarının düşmesine neden olacak ve çiftçimizi mağdur edecektir" dedi.

Çınar, soru önergesinde şunları kaydetti: "Bu yıla mahsus olmak üzere polar oranını düşürmeyi ve bu yolla çiftçimize destek olmayı düşünüyor musunuz? 2014 yılı için çiftçilerimize destek olmak amacıyla alım fiyatlarında bir artış yapılacak mıdır? Polar oranının düşük çıkmasının nedenleri nelerdir? Polar oranın düşmesine yaprak hastalığının neden olduğu ve buna karşı çiftçilerimizin uyarılmadığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Yaprak hastalığına karşı çiftçilerimiz zamanında bilgilendirilmiş midir? Yaprak hastalığına karşı her hangi bir tedbir alınmış mıdır? Çiftçilerimizin mağdur olmaması için bu konuda hangi çalışmalar yapılmaktadır?" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Çınar, Bakan Işık'a, Pancar Üreticilerinin Problemlerini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement