Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in Açıklamaları…(1) - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in Açıklamaları…(1)

Milli Eğitim Bakanı Dinçer\'in Açıklamaları…(1)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, seçmeli derslerin, toplumun neyi daha çok tercih ettiğini, çocukların neye ilgisi olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

26.09.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, seçmeli derslerin, toplumun neyi daha çok tercih ettiğini, çocukların neye ilgisi olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Bakan Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Dinçer, seçmeli derslerle ilgili yapılan eleştirilerin hatırlatılması ve hangi derslerin daha fazla terci edildiğinin sorulması üzerine seçimlik derslerle ilgili uygulamalara bakıldığında aslında bu uygulamaya dair politikaları kamuoyunda tartıştıktan sonra bugüne kadar yapıla gelen spekülasyonların hiçbirisinin isabetli olmadığı ve toplumdaki genel sağduyuyu yansıtmadığını gördüklerini söyledi. Dinçer, "Hakikaten çocuklarımızın neye ilgisi var, toplum neyi daha çok tercih ediyor, seçimlik derslerle bunu bize gösterdi. Bu açıdan bundan sonra spekülasyon yapıp bir takım tahminler üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarını değerlendirmemek gerektiği kanaatindeyim. Çocuklarımız ağırlıklı olarak Matematik Uygulamalarını, yabancı dili, Kur'an-ı Kerim'i, Siyer-i Nebi'yi, Teknoloji ve Tasarım dersini, sporu, güzel sanatları tercih ettiler. Bu tercihlere baktığımız zaman da çok dengeli bir dağılım olduğunu görüyoruz. Bu bize iki tür sonuç gösteriyor. Bir, seçimlik ders olarak ortaya koyduğumuz dersler ve takip ettiğimiz politika doğru bir politikaydı. İki, bunu seçen çocuklarımız da aslında toplumda başka etkiler altında kalmadan ilgilerini ortaya koyabiliyorlar. Bence her iki konu da sevindirici ve takdir edilecek konular. Biz gelecek yıllarda çok daha etkin bir şekilde programı uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu arada tören sırasında, tören salonunda bulunan bir atanamayan öğretmen ayağa kalkarak söz istedi. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, tören sonunda kendisiyle görüşeceğini söyleyince öğretmen adayı yerine oturdu. Dinçer, törenin sonunda kendisiyle görüşmek isteyen 4 atamayan öğretmenle bir araya gelerek görüştü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in Açıklamaları…(1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement