AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni, TBMM Başkanlığı'na sundu.
Teklife göre, müdafinin; dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alması, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hakim kararıyla bu yetkisi kısıtlanabilecek.
Yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar hakkında ise bu hüküm uygulanmayacak.
Müdafi, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildiği tarihten itibaren dosya içeriğini ve muhafaza altına alınmış delilleri inceleyebilecek; bütün tutanak ve belgelerin örneklerini harçsız olarak alabilecek. - TBMM
Son Dakika › Politika › Müdafinin Dosyayı İncelemesi Kısıtlanabilecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.