Nurullah Ataç'ın Vefatının 56. Yıldönümü - Son Dakika
Politika

Nurullah Ataç'ın Vefatının 56. Yıldönümü

Nurullah Ataç\'ın Vefatının 56. Yıldönümü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nurallah Ataç'ın vefatının 56.yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kullandığı özgün Türkçe ile hem dönemin yazarlarını hem daha sonraki kuşakları etkilemiş değerli bir edebiyatçımızdır" dedi.

17.05.2013 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nurallah Ataç'ın vefatının 56. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Kullandığı özgün Türkçe ile hem dönemin yazarlarını hem daha sonraki kuşakları etkilemiş değerli bir edebiyatçımızdır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nurullah Ataç'ın vefatının 56'ncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Dilde yalınlaşma ve özleştirme deviniminin savunucularından olan Nurullah Ataç'ın, Türk yazın hayatında eleştirileri ve denemeleriyle tanındığını hatırlatan Çelik, "Türkçe'deki yabancı sözcükleri kullanmayarak yazı diliyle konuşma dili arasındaki uçurumu kapatmak için çaba sarf etmiştir. Kullandığı özgün Türkçe ile hem dönemin yazarlarını hem daha sonraki kuşakları etkilemiş değerli bir edebiyatçımızdır. Türkçe'ye ve yazın hayatımıza yaptığı katkıları asla unutulmayacak olan Ataç'ı, ölümünün 56. yılında saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Nurullah Ataç'ın Vefatının 56. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement