PKK Tarafından Kaçırılan Kızını Arayan Anne: Umudumu Hiç Yitirmedim - Son Dakika
Politika

PKK Tarafından Kaçırılan Kızını Arayan Anne: Umudumu Hiç Yitirmedim

PKK Tarafından Kaçırılan Kızını Arayan Anne: Umudumu Hiç Yitirmedim

Terör örgütü PKK tarafından 10 yıl önce kaçırılan kızını arayan Türkan Mutlu, umudunu kaybetmediğini ve kızını ölene kadar unutmayacağını söyledi. Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 450'nci gününde devam ederken, Mutlu'nun feryadı yürekleri dağladı. Kızının HDP tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten anne, kızını bulmak için mücadele edeceğini ifade etti. Mutlu, terör örgütü tarafından tehdit edildiğini ve 12 kez Diyarbakır'a gittiğini ancak kızını bir türlü bulamadığını dile getirdi. Gözyaşları içinde konuşan anne, kızının kendisini unutup unutmadığını merak ettiğini söyledi.

22.08.2023 14:58

PKK'nın kaçırdığı kızını 10. yılında hasretle bekliyor

Gözü yaşlı anne: "Kızım acaba beni unutmuş mudur? Ben kendisini hiç unutmadım"

BURSA - 10 yıl önce PKK tarafından kızı kaçırılan Türkan Mutlu, Diyarbakır'daki oturma eyleminde de defalarca yer aldı. Mutlu, "Umudumu hiç yitirmedim. Acaba kızım beni unutmuş mudur ? Ben kendisini ölene kadar unutmayacağım" dedi.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek PKK'nın kaçırdığı evlatları için oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 450'ncı gününde kararlılıkla devam ederken, Diyarbakır'a bu yıl diğer çocuklarından dolayı gidemeyen annenin feryadı yürekleri dağladı. 2013'ten bu yana kızı Ceylan Mutlu'dan bir haber bekleyen 47 yaşındaki anne Türkan Mutlu "Umudumu hiç yitirmedim. Acaba kızım beni unutmuş mudur ? Ben kendisi ölene kadar unutmayacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Evlat hasretinin 10. yılında konuşan anne Mutlu, "Kızım 17 yaşında dershaneye gidiyordu. Arka tarafında bulunan HDP binasında gençlerin düşünceleri zehirlediler. Kızımı o dershaneye giden bir arkadaşı zehirledi. 17 yaşında bir kızı kandırıp dağa çıkardılar. Ben ölene kadar kızımı almak için mücadele edeceğim" dedi.

"Beni öldürmekle tehdit ettiler"

Ben kızımı bulmak için 12 sefer Diyarbakır'a gittim. Irak'a bile gittim. Bana kızımı bir türlü vermediler. Terör örgütü beni öldürmekle tehdit etti. Evlat nöbeti tuttum. 4 çocuğum var bu sene onlara bakabilmek çalışıyorum. Bu sene Diyarbakır'a gidemedim ama kızımı bulamak için ömrüm sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı

"Kızım acaba beni unutmuş mudur ?"

Gözyaşlarını tutamayan anne Mutlu sözlerine şöyle devam etti ; "Kızım 17 yaşında HDP'liler kandırıldı. Ben hep çocuklarımın devlete hayırlı biri olmasını istedim. Ben kendisinin gittiği günü bugün gibi hatırlıyorum. Kızım acaba beni unutmuş mudur bilmiyorum ama ben kendisini hiç unutmadım. O nu şu yaşında görsem acaba tanır mıyım ?" dedi.

"Hiçbir çocuk HDP'siz dağa gitmez"

"Ben Ceylan kaybolduktan sonra çok araştırdım. Ceylan dershaneye gidiyordu. Dershanede bir kız ile arkadaş oluyor. O kız gitti, kızımı da götürdü. Hiçbir çocuk HDP'siz dağa gitmez. Hepsini kandırdılar. Ceylan 17 yaşındaydı, tertemiz bir kızdı. Temiz olmasını kullanarak kandırdılar kızımı. Devletimiz Ceylan hayatta diyor. Bu yüzden bir umudum var. Ama çok özledim. Şimdi sizlerle konuşurken bile Ceylan aklıma geliyor. Sanki bugün olmuş gibi yaşıyorum hala. Bir anne olarak çok zorlanıyorum. Çok zor gerçekten. Bizden ne istiyorlar anlam veremiyorum. 2 kız 2 oğlum var. 4'ünü de okutmaya çalıştım. Hepsini devlete faydalı iyi bir fert yapmak için çabaladım. Elimden ne geliyorsa kızımı kurtarmak için çabalayacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika PKK Tarafından Kaçırılan Kızını Arayan Anne: Umudumu Hiç Yitirmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement