POLAT Çiftçi Soruşturmasında Fenomenlerin Kimlikleri Tespit Edildi - Son Dakika
Politika

POLAT Çiftçi Soruşturmasında Fenomenlerin Kimlikleri Tespit Edildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen POLAT çiftçi soruşturması kapsamında, Dilan Polat'ın paylaştığı fotoğrafta yer alan fenomenlerin kimlikleri tespit edildi. Yurtdışına çıkış yasağı talep edildi.

28.11.2023 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? POLAT çiftçi soruşturmasında kapsamında, 2019'da Dilan Polat'ın paylaştığı ve 'Şampiyonlar ligi' olarak adlandırdığı fotoğrafta yer alan fenomenlerin kimlikleri tespit edildi. Anadoolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fotoğrafta yer alan fenomenler hakkında yurtdışına çıkış yasağı uygulanması talep edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında mali müşavir Zümrüt Yerebakan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.Ahmet Gün'ün ofisinde çalışan muhasebeci Harun Abak da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında muhasebeci Gökay Bekar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16 olurken, 10 şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

'ŞAMPİYONLAR LİGİ' TESPİT EDİLDİ

Polat çifti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Dilan Polat'ın 2019 yılında paylaştığı ve 'Şampiyonlar ligi' olarak nitelendirdiği fotoğraftaki fenomenler tespit edildi. Fotoğrafta, Eylül Öztürk, eşi Kenan Özkan, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz-Merve Korkut çifti, Tolunay-İleyda Topal çifti, Ömer-Tuğba Bağ çiftleri bulunuyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında fotoğrafta tespiti yapılan fenomenler için yurtdışına çıkış yasağı talep edildi.

POLAT Çiftçi Soruşturmasında Fenomenlerin Kimlikleri Tespit Edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika POLAT Çiftçi Soruşturmasında Fenomenlerin Kimlikleri Tespit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement