Polonya, ABD ile 2 milyar dolarlık Patriot Anlaşması İmzalamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polonya, ABD ile 2 milyar dolarlık Patriot Anlaşması İmzalamaya Hazırlanıyor

31.03.2025 21:02

Polonya, ABD ile Patriot hava savunma sistemine yönelik 2 milyar dolarlık anlaşma yapacak.

Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Polonya ile ABD'nin Patriot hava savunma sistemine lojistik destek sağlanması ve eğitimin yanı sıra teknik destek bileşenlerini de içeren yaklaşık 2 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalayacağını açıkladı.

Polonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, bugün yaptığı açıklamada ABD ile yapılacak bir anlaşmanın sinyalini verildi. Kosiniak-Kamysz, Polonya ile ABD'nin Patriot hava savunma sistemine lojistik destek sağlanması ve eğitimin yanı sıra teknik destek bileşenlerini de içeren yaklaşık 2 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalayacağını açıkladı. NATO'nun doğu kanadındaki kilit oyuncu olarak görülen Polonya'nın Savunma Bakanı, "Polonya hava sahasının güvenliğinin bir bedeli yok" ifadelerini kullanırken, kendileri için füze savunması ve ABD ile iş birliğinin öncelikli olduğunu söyledi.

Polonya Savunma Bakanlığı, anlaşmanın uygulanmasının Wisla programının temelini oluşturan Patriot rampalarının operasyonel hazırlığını sağlayacağını bildirdi. Bu program diğerlerinin yanı sıra manevra kabiliyeti yüksek füzeler de dahil olmak üzere kısa menzilli taktik balistik füzelere karşı koymayı amaçlıyor. - VARŞOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Polonya, ABD ile 2 milyar dolarlık Patriot Anlaşması İmzalamaya Hazırlanıyor - Son Dakika


Advertisement