"İmralı İçin Adalet Bakanlığından Henüz Cevap Alınmadı" - Son Dakika
Politika

"İmralı İçin Adalet Bakanlığından Henüz Cevap Alınmadı"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP heyetinin İmralı ziyareti için yaptığı başvuruya ilişkin, "Arkadaşlarımız başvuru yaptılar." dedi.

06.11.2014 12:40  Güncelleme: 12:45

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP heyetinin İmralı ziyareti için yaptığı başvuruya ilişkin, "Arkadaşlarımız başvuru yaptılar. Henüz Adalet Bakanlığı'ndan cevap alınmadı" dedi.

1970'lı yıllarda sol ve sosyalist hareketlerin içinde yer alan, Devrimci Yol'un kurulmasında katkı sağlayan ve kurucuları arasında yer alan Nasuh Mitap, 1,5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düştü. Tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitiren Nasuh Mitap için Gaziosmanpaşa Meydanı'nda tören düzenlendi. Nasuh Mitap'ın cenazesi de hastaneden alınarak törenin yapıldığı meydana getirildi. Törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile çok sayıda kişi katıldı. Yapılan törende Mitap'ın kardeşi ve diğer yakınları taziyeleri kabul etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Nasuh Mitap'ın 68 kuşağı Türkiye Devrimci Hareketi'nin sembol isimlerinden biri olduğunu belirterek, "Bütün ailesine, yoldaşlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum. Tabii ki onların devrim için yola çıktığı günlerin sömürü şartlarıyla bugünün sömürü şartları arasında büyük bir fark yok. Türkiye halen ciddi bir emek sömürüsüyle, ciddi bir faşizan baskıyla, adaletsizlikle karşı karşıya. Nasuh Mitap'ı bugün yolcularken, halen göçük altında olan 18 emekçinin cenazesine bile ulaşılamıyor. Dolayısıyla emek, özgürlük mücadelesinin ne kadar gerekli ve zorunlu olduğunu bugünkü Türkiye şartlarına bakarak anlayabiliriz" diye konuştu.

HDP'li heyetin İmralı görüşmesi için yaptığı başvuruya ilişkin soru üzerine Demirtaş, "Arkadaşlarımız başvuru yaptılar. Henüz Adalet Bakanlığı'ndan cevap alınmadı. Resmi başvuru yapıldı ama" dedi.

Sırrı Süreyya Önder ise, "Kaybettiğimiz her yoldaşımız, arkadaşımız için hep bunları söylemek durumunda kalıyoruz ama Nasuh abim gerçekten 12 Eylül zulmünü, onun faşist uygulamalarını, baskılarını, mahkemelerini, 12 Eylül'ü bütün faşistlerin başına çalan devrimci ağabeyimizdi" diye konuştu.

Nasuh Mitap'ın cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere Kırklareli'ne götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'İmralı İçin Adalet Bakanlığından Henüz Cevap Alınmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement