TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bayram mesaisi - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bayram mesaisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop\'un bayram mesaisi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 5 ülkenin meclis ve senato başkanları ile Ramazan Bayramı dolayısıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

04.05.2022 18:50  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 5 ülkenin meclis ve senato başkanları ile Ramazan Bayramı dolayısıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Şentop, Ramazan Bayramı'nın son gününde bazı ülkelerin Meclis ve senato başkanlarıyla telefon görüşmelerine devam etti.

Şentop, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov, Katar Şura Meclisi Başkanı Hassan bin Abdullah Al-Ghanim, Malezya Senato Başkanı Rais Yatim, Cezayir'in Millet Konseyi Başkanı Salah Goudjıl ile Ulusal Halk Meclisi Başkanı Brahim Boughalı ve Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koshanov'un bayramlarını kutladı.

Mevkidaşlarının ve ülke halklarının Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Şentop, bayramın İslam alemi ve tüm insanlık için sağlık, afiyet, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Görüşmelerde aynı zamanda, ikili ilişkiler, son dönemdeki bölgesel ve siyasi gelişmeler de alındı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan İsmailov ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin her alanda ivme kazanarak geliştiğine işaret etti. Şentop, "Son yıllarda, dost ve kardeş ülke Özbekistan ile ilişkilerimizin olumlu bir seyir izlediğini ve her alanda somut bir şekilde geliştiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz." diye konuştu.

Türkiye-Katar dayanışması vurgusu

Şentop ile Katar Şura Meclisi Başkanı Hassan bin Abdullah Al-Ghanim telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler, son siyasi ve bölgesel gelişmeler ele alındı, bölgenin istikrar ve güvenliğine hizmet eden iki ülke dayanışmasının güçlenerek devam etmesi arzusu yinelendi.

Malezya Senato Başkanı Rais Yatim ile Ramazan Bayramı dolayısıyla telefon görüşmesi gerçekleştiren Şentop, Malezya halkının bayramını kutladı.

Görüşmede, 2014'te stratejik iş birliği seviyesine yükselen ikili ilişkilerin daha da gelişmesine yönelik temenniler dile getirildi, parlamentolar arası ilişkilerin bu sürece katkısının önemi vurgulandı.

TBMM Başkanı Şentop, Cezayir Millet Konseyi Başkanı Salah Goudjıl ve Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Brahim Boughalı ile ayrı ayrı telefonda görüşerek, Ramazan Bayramı tebriklerini iletti.

Telefon görüşmesinde 5 asırlık tarihi bağlara sahip iki ülke ilişkilerinin mükemmel seyrinden duyulan memnuniyet dile getirilirken son siyasi gelişmeler de ele alındı. ???????

Mustafa Şentop ile Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koshanov'un telefon görüşmesinde, bölgesel ve siyasi son gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler değerlendirildi. Şentop, "Karşılıklı ziyaretlerle, ilişkilerimizde geçtiğimiz dönemde yakaladığımız ivmeden memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Şentop, köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip dost ve kardeş iki ülke ilişkilerinin, daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un bayram mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Yeni Divan Katibi Üyelerini Belirledi
    16:24 Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Yeni Divan Katibi Üyelerini Belirledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yeni meclis divan katibi üyeleri belirlendi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart bir zafer değil, görevdir
    16:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart bir zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te yaptığı açıklamada, 31 Mart seçim sonuçlarının bir zafer olmadığını belirterek, yapılacak ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerini kazanma görevi olduğunu ifade etti. Özel, ayrıca parti içi seçimlerde demokratik bir süreç yaşandığını ve grup başkanvekilliği seçimlerinde Murat Emir'in seçildiğini söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşme talebini de iletti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu
    16:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Valilik binası önünde Vali Tuncay Akkoyun tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hazır bulundu.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi
    16:13 Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi

    DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kararının 16 Mayıs'a ertelendiğini belirterek, adil bir karar çıkması konusunda umutlarının bitmediğini söyledi. Gergerlioğlu, duruşmayı izlediğini ve HDP'nin sosyal medya paylaşımının AİHM tarafından ifade özgürlüğü olarak kabul edildiğini ancak iktidarın AİHM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmediğini ifade etti. Ayrıca, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, çocuk işçiliği iddialarını gündeme getirerek, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) çocukların güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını öne sürdü.

  • Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama
    16:12 Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 44 adrese düzenlenen baskında 28 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 11 ruhsatsız tabanca, 478 fişek, 28 sentetik ecza hapı, 3 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği ve 52 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklandı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.


Advertisement