Son dakika haber! İngiltere Başbakanı Johnson 21 Haziran'daki normalleşme sürecini erteleyebilir - Son Dakika
Politika

Son dakika haber! İngiltere Başbakanı Johnson 21 Haziran'daki normalleşme sürecini erteleyebilir

Son dakika haber! İngiltere Başbakanı Johnson 21 Haziran\'daki normalleşme sürecini erteleyebilir

Son dakika haber... İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi konusunda "temkinli" olunmasını gerektiğini ifade ederek 21 Haziran'da kısıtlamaların tamamen sona ermesine yönelik planların değişebileceğini sinyalini verdi.

12.06.2021 17:27  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 kısıtlamalarının gevşetilmesi konusunda "temkinli" olunmasını gerektiğini ifade ederek 21 Haziran'da kısıtlamaların tamamen sona ermesine yönelik planların değişebileceğini sinyalini verdi.

İngiltere'nin güneybatı kıyısındaki Cornwall'da G7 Zirvesinde görüşmeler devam ederken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkedeki Covid-19 kısıtlamalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Johnson, Covid-19 kapsamında alınan önlemlerin kaldırmasına yönelik yol haritasındaki 4. ve son aşamada "temkinli" olunması gerektiğini belirtti. Johnson, "Yapmak istediğimiz, yol haritasının geri döndürülemez olduğundan emin olmak" ifadelerini kullandı.

Johnson ayrıca, ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Covid-19 mutasyonuna bağlı vakaların ve hastanelerdeki insan sayısının arttığını söyleyerek bu durumdan "ciddi bir endişe duyduğunu" dile getirdi. Johnson, Mayıs sonunda kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik 3. adımın gerçekleştirilmesinden bu yana normalleşme süreciyle ilgili "daha az iyimser" olduğunu vurguladı. Başbakan Johnson bu nedenle "geri döndürülemez" olarak nitelendirdiği yol haritasının 4. aşamasının ertelenebileceğine işaret etti.

Johnson daha önce, hükümetin 21 Haziran'da "normalleşmeye geçiş" hedefiyle ilgili, "İngiltere'nin tüm kısıtlamaları kaldırmak için gerekirse bekleyeceğini söyleyerek 4. aşamaya beklendiği tarihte geçilemeyeceği uyarısında bulunmuştu.

Johnson ayrıca, Hindistan mutasyonunun etkisiyle başa çıkmak için daha önceki aşamalarda uygulanan Covid-19 kısıtlamalarını yeniden uygulamaya gerek olmayacağının sinyalini verdi. Johnson, "Kesinlikle, vakalarda ve hastaneye yatışlarda bir artış görüyoruz. Ancak aşılanmış insan sayısının artması nedeniyle durum değişti. Şimdiki amacımız virüsün yayılmasını yenmek için aşı programına gereken hızı vermek ve yapabileceğimizden hiç şüphem yok" diye konuştu. - LONDRA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haber! İngiltere Başbakanı Johnson 21 Haziran'daki normalleşme sürecini erteleyebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu
    17:11 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 bin 299 çift başvurdu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını, resmi nikahın ardından da kredilerin hesaplarına yatmaya başlayacağını söyledi. Göktaş ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı
    17:03 Turgut Altınok, Antalya'daki 600 konut iddialarını yalanladı

    Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 konutunun bulunmadığını belgeyle kanıtladı.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar
    16:59 Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm sözcüğüne hakaret ediyorlar

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümün planlar dahilinde yapılması gerektiğini söyledi.

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı belirlenecek
    16:56 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı belirlenecek

    31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar seçilecek. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı tarihte yapılacak.


Advertisement