Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Politika

Suriye'deki Olaylar

Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 21 kişinin Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi.

09.04.2012 14:42

Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 21 kişinin Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını bildirdi.

Odabaş, yaptığı yazılı açıklamada, saat 03.30'dan itibaren Suriye'nin Azez ilçesi ile Esselame Sınır Kapısı arasında, Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada 21 kişinin yaralandığını belirtti.

Bu yaralıların saat 09.00'dan itibaren mayınlı araziden Kilis'e girdiğini ifade eden Odabaş, şunları kaydetti:

"Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasında çıkan çatışma sonucu 21 kişi yaralanmış, bu yaralılar Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır. Tedavi edilen bu yaralılardan 2'si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişlerdir. Durumu ağır olan bir Suriye vatandaşı ambulansla Gaziantep Tıp Fakültesi'ne sevk edilmiştir. Durumu ağır olmayan 17 yaralının tedavileri sürmektedir. Suriye güvenlik güçlerinin yine muhaliflere açtığı ateşten, Kilis konteyner kentte görev yapan polis memuru Ali Kaplan ile mütercim Sevgi Topal da hafif şekilde yaralanmıştır. Tedavileri Kilis Devlet Hastanesinde devam etmektedir."

-"Geçişler güvenlik nedeniyle durduruldu"

Öncüpınar Sınır Kapısı'na Türk tarafından geçişlerin güvenlik nedeniyle durdurulduğunu bildiren Odabaş, Suriye tarafındaki çatışmalardan dolayı istenmeyen bir olayın meydana gelmemesi için güvenlik görevlilerinin gerekli önlemleri aldığını vurguladı. Odabaş, şöyle devam etti:

"Suriye güvenlik güçleri ile muhalifler arasındaki bu çatışmaya, Türk güvenlik güçlerinden hiçbir şekilde müdahale olmamış, polis, jandarma ve sınır birlikleri silah kullanmamıştır. Konteyner kentteki yaralanan Suriye vatandaşı geçici sığınmacılar ve yaralanan 2 görevli Türk vatandaşı, Suriye güvenlik güçleri ile muhaliflerin çatışmasından seken kurşunlarla yaralanmışlardır."

- KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement