Tataristan Cumhuriyeti Reisi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisini Kabul Etti - Son Dakika
Politika

Tataristan Cumhuriyeti Reisi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisini Kabul Etti

Tataristan Cumhuriyeti Reisi, Türkiye\'nin Moskova Büyükelçisini Kabul Etti

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ı kabul etti. Minnihanov, Samsar ile görüşerek Tataristan-Türkiye işbirliğinin geliştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Ticaret hacminin geçen yıl 1,2 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Minnihanov, Samsar da Tataristan yönetimine işbirliklerinden dolayı teşekkür ederek, Tataristan'a her türlü desteği vereceğini belirtti.

29.09.2023 17:14

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ı kabul etti.

Tataristan Cumhuriyeti İdaresi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Minnihanov, Kazan'da, Moskova'daki görevi sona eren Samsar ile görüştü.

Samsar'ın, Rusya'da bulunduğu süre boyunca ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini amaçladığını belirten Minnihanov, "Tataristan-Türkiye işbirliğinin geliştirilmesine sağladığınız katkılardan dolayı size teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Tataristan'ın en önemli ortaklarından biri olduğunu vurgulayan Minnihanov, geçen yıl ticaret hacminin 1,2 milyar dolara ulaştığını aktardı.

Büyükelçi Samsar da Tataristan yönetimine işbirliklerinden dolayı teşekkür ederek, 5 yıl önce göreve atandığında da ilk ziyaret ettiği yerlerden birinin Kazan şehri olduğunu, bunun için bu ziyaretinin sembolik anlam içerdiğini dile getirdi.

Minnihanov'un desteğini her zaman hissettiğini kaydeden Samsar, Türkiye'de Bakanlıktaki görevi esnasında da Tataristan'a gerekli her türlü desteği vereceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tataristan Cumhuriyeti Reisi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement