TBMM'de "Bilim Dünyasında Işık Hadisesi" Çizgi Roman Sergisi - Son Dakika
Politika

TBMM'de "Bilim Dünyasında Işık Hadisesi" Çizgi Roman Sergisi

TBMM'de, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü anısına Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaşamı ve ilmi çalışmalarını konu alan "Bilim Dünyasında Işık Hadisesi" adlı çizgi roman sergisi açıldı.

06.03.2018 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü anısına Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin yaşamı ve ilmi çalışmalarını konu alan "Bilim Dünyasında Işık Hadisesi" adlı çizgi roman sergisi açıldı.

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİH-DER) tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, esarete karşı mücadelede bayrak olmuş Erzurum'u, dadaşları Mecliste ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Erzurum'un, Türkiye'ye mal olmuş bir şehir olduğunu, İbrahim Hakkı Hazretlerinin ise Erzurum'dan dünyaya mal olmuş önemli bir isim olarak karşılarında bulunduğunu ifade eden Aydın, "İbrahim Hakkı Hazretleri eserleriyle günümüze ışık tutan çok değerli bir mütefekkirdir. Dolayısıyla bu değerlerimizin farkında olmak geleceğe de ışık tutmaktadır." dedi.

Aydın, 1703 yılında Hasankale'de dünyaya gelen İbrahim Hakkı Hazretlerinin, 9 yaşında Tillo'ya gittiğini, orada İsmail Fakirullah'ın talebesi olarak kendisini ilmi noktada yetiştirdiğini anlattı.

Aydın, İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocası ile arasındaki maneviyat ilişkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Hocasının vefatı sonrası İbrahim Hakkı Hazretleri, hocasının başucuna bir türbe inşa ediyor. 'İlk doğan ışık hocanın başucuna doğmuyorsa ben neyleyeyim o güneşi' diyen İbrahim Hakkı Hazretleri, orada bugün dahi izahı olmayan bir bilgi birikimi ile gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerde yansıma tekniği ile güneş ışınlarının hocasının türbesine yansımasını sağlamıştır. İbrahim Hakkı Hazretleri yaşamı boyunca 70'in üzerinde eser yazmıştır. Herkes tarafından bilinen Marifetname adlı eseri jeolojiden astrolojiye, fizyolojiden psikolojiye kadar o günün tüm birikimini günümüze yansıtan bir değerdir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Sergide katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Aydın'ın yanı sıra başta Erzurum olmak üzere bazı milletvekilleri, ERİH-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Toparlak ve vatandaşların katıldığı sergi, 9 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'de 'Bilim Dünyasında Işık Hadisesi' Çizgi Roman Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.

  • Avcılar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu: +1 Kat İmar Hakkı ile Mülk Sahipleriyle Uzlaşacağız
    15:25 Avcılar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu: +1 Kat İmar Hakkı ile Mülk Sahipleriyle Uzlaşacağız

    AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Abdullah Küçükoğlu, yerel seçimler öncesinde 100 günde 1000'den fazla programa katılarak seçmenlerle buluştu. Küçükoğlu, Avcılar halkının değişim istediğini belirterek, seçimlerde büyük bir farkla kazanacaklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Küçükoğlu, +1 Kat imar hakkı vaadiyle deprem riski taşıyan binaları yenilemek için mülk sahipleriyle uzlaşacaklarını söyledi.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Yatağan'da halkla buluştu
    15:24 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras Yatağan'da halkla buluştu

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla bir araya geldi. Aras, dar gelirli vatandaşları destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi.


Advertisement