TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Türkiye ile Kazakistan Arasında Antalya Kemer'deki Taşınmazın Kazakistan'a Kullandırılmasına İlişkin Protokolde değişiklik yapan protokolü onaylayan kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

13.03.2013 00:52

Türkiye ile Kazakistan Arasında Antalya Kemer'deki Taşınmazın Kazakistan'a Kullandırılmasına İlişkin Protokolde değişiklik yapan protokolü onaylayan kanun tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Genel Kurul'da tasarının görüşmeleri sırasında CHP ve MHP milletvekillerinin eleştirileri ve tepkileri devam etti. Muhalefet milletvekilleri Kazakistan'a tahsis edilen arazinin, dayanağı olmadan 44 bin metrekareden 67 bin metrekareye çıkarıldığını, üzerine otel yapılan arazinin kullandırılmasının ilanihaye uzatılacağını öne sürdü.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililerin bedel ödemeden otelde tatil yaptığını ve otel sahibine af getirildiğini iddia etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Genç'in iddiasına cevap vererek, "Bu ciddi bir iddia. İddia, öne sürenler tarafından kanıtlanması gerekmektedir" dedi. Canikli, taşınmazın Kazakistan tarafından özel işletmeye kiraya verildiğini anlatarak, konunun AK Parti hükümetleriyle ilgisi olmadığını belirtti.

Konuşmaların ardından protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı kabul edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement