TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Aslanoğlu için saygı duruşunda bulunuldu.

20.05.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu için saygı duruşunda bulunuldu.

Genel Kurul, Başkanvekili  Sadık Yakut  başkanlığında toplandı. Yakut, birleşimi açtıktan sonra "Vefat eden Aslanoğlu'nun aziz hatırası önünde Genel Kurulu bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi.

Yakut, saygı duruşunun ardından, "Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum, ruhu şad olsun" diyerek, milletvekillerine hem Aslanoğlu'nun vefatı hem de Soma'daki maden faciası ile ilgili olarak söz vereceğini söyledi.

Genel Kurul'da daha sonra gündemdışı konuşmalara geçildi.

CHP'nin ön sıralarının üstüne Aslanoğlu'nun fotoğrafı, madenci bareti ve çiçek konuldu. Aralarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler'inde olduğu çok sayıda AK Parti milletvekili, CHP sıralarına gelerek Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Engin Altay'ya, Aslanoğlu için başsağlığı dileklerini iletti. CHP'li kadın milletvekillerinin siyah giydikleri görüldü.

Bazı AK Parti milletvekilleri de saygı duruşu öncesinde Genel Kurul'a gelerek Bakanlar Kurulu sırasına oturan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanına giderek ayaküstü bir süre sohbet etti.

-Sandalye dağılımı

Öte yandan, Aslanoğlu'nun vefatı nedeniyle TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 313

CHP : 130

MHP: 52

HDP: 27

Bağımsız: 14

BDP: 2

Boş: 12 - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement