Tunus'ta Hükümete Güvenoyu Talebi - Son Dakika
Politika

Tunus'ta Hükümete Güvenoyu Talebi

Tunus Başbakanı Habibi es-Sıyd'ın, parlamentodan hükümeti için güvenoyu tazelenmesi talebinde bulunduğu bildirildi.

20.07.2016 20:04

Tunus Başbakanı Habibi es-Sıyd'ın, parlamentodan hükümeti için güvenoyu tazelenmesi talebinde bulunduğu bildirildi.

Nahda Hareketi Partisi'nden milletvekili Habib Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Sıyd'ın parlamentoya resmi olarak güvenoyu talebinde bulunduğunu belirterek, konunun yarın Parlamentonun ilgili birimlerinde ele alınacağı ve önümüzdeki günlerde genel kurulda değerlendirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, haziran ayı başlarında Başbakan Habib es-Sıyd hükümetinin miadını doldurduğunu dile getirerek, Tunus'ta Ulusal Birlik Hükümeti kurulması yönünde bir girişim başlatmıştı.

Siyasi kaynaklar da cumhurbaşkanının istifasını istediği Başbakan Sıyd'ın, hükümet değişiminin parlamento tarafından yürütülmesi gerektiği görüşünde ısrar ettiğini belirtmişti.

Tunus anayasasına göre hükümetin güvenoyu alabilmesi için 217 sandalyeli parlamentodan 109 oy alması yeterli oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tunus'ta Hükümete Güvenoyu Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement