Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki hastaneye yapılan saldırıyı kınadı - Son Dakika
Politika

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki hastaneye yapılan saldırıyı kınadı

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıyı şiddetle reddederek kınadığını açıkladı.

18.10.2023 15:07

Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıya ilişkin, "Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi ve benzeri- hedef alınmalarını, katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

"MASUN SİVİLLERİN KATLEDİLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Türk Yahudi Toplumu'nun X sosyal medya platformundan İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi ve benzeri- hedef alınmalarını, katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Bu, uluslararası hukuk tarafından da insanın en temel beklentisi olan yaşam hakkını ortadan kaldıran bir durumdur, kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir hiçbir tarafı yoktur. Bu bağlamda devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin, huzurun acilen sağlanması için ilk günden beri gösterdiği çabaları destekliyor, tüm insanların bir an önce kalıcı bir barışa ulaştırılmalarını diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

KANLI HASTANE SALDIRISI

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetti, 28'i ağır 342 kişi de yaralandı.

Türk Yahudi Toplumu, Gazze\'deki hastaneye yapılan saldırıyı kınadı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türk Yahudi Toplumu, Gazze'deki hastaneye yapılan saldırıyı kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement