Türkiye Enflasyonu Yenmiş Durumda - Son Dakika
Politika

Türkiye Enflasyonu Yenmiş Durumda

Türkiye Enflasyonu Yenmiş Durumda

Bakan Cevdet Yılmaz, "Türkiye, bir zamanlar kader gibi görülen enflasyonu yenmiş durumda" dedi.

18.05.2013 22:25  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜMÜŞHANE'DE TOPLANTIYA KATILDI

Gümüşhane Kültür Merkezi'nde Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Bölge Kalkınma toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Türkiye, bir zamanlar kader gibi görülen enflasyonu yenmiş durumda" dedi.

Toplantıya Kalkınma Bakanı Yılmaz, Vali Yusuf Mayda, Ak Parti milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, DOKA genel sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, hükümet olarak başından beri iki politikayı eş zamanlı şekilde yürüttükleri, bunlardan birincisinin Türkiye'yi büyütmek, diğerinin ise uluslararası alanda üst sıralara taşımak olduğunu belirtti. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, bir zamanlar kader gibi görülen enflasyonu yenmiş durumda. İstihdam ve ihracat artışı devam ediyor. Borçlarımızın milli gelire oranı düşmeye devam ediyor. Bütçemiz dengeli bir şekilde devam ediyor.

Eskiden faizlere ödediğimiz, faizlere giden kaynaklar bugün milletimize hizmet olarak gidiyor. En son IMF'ye olan borcumuzun son taksitini de ödedik. Bunun ötesinde Türkiye artık IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun üyesi haline geliyor. 2014-2016 döneminde karar alıcı bir konuma geliyor.

5 milyar dolar da kaynak kullandıracağız IMF'ye. Bir kredi derecelendirme kuruluşu daha Türkiye'ye yatırım yapılabilir ülke notu verdi. Bu daha ucuza finansman kullanmamız daha uzun vadeli finansman kullanmamız açısından önemli olduğu gibi Türkiye'nin dünyada geldiği durumu tescil etmesi bakımından da önemli. Bu not bize göre geç kalmış bir not. Piyasalar zaten Türkiye'ye notu çoktan vermişlerdi. Güven veren bir ülke olarak risk birimimiz düşmüştü, faizlerimiz düşmüştü, ama bu kredi derecelendirme kuruluşlarının not vermesi de önemli.

Çünkü dünyada bazı büyük fonlar genel kural gereği kredi derecelendirme kuruluşu not vermediği sürece bir ülkeye gelip yatırım yapmıyor. Türkiye'ye özgü bir şey değil, genel bir prensip. İşte bu eşiği de Türkiye aşmış oldu."

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ile DOKAP idaresi başkanı Ekrem Yüce arasında protokol imzalandı. Bakan Yılmaz protokole şahit olarak imza attı. Basına kapalı olarak devam eden toplantı sonrası Bakan Yılmaz karayolu ile Giresun'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Türkiye Enflasyonu Yenmiş Durumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement