Türkmen Grubu Hedef Büyüttü - Son Dakika
Politika

Türkmen Grubu Hedef Büyüttü

Türkmen Grubu Hedef Büyüttü

Türkmen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Karaca Türkmen, Kilis ve Gaziantep'te Tekstil Alanında Büyük Hamle Yaptıklarını Belirterek Hedeflerinin Dünyaya Açılmak Olduğunu Söyledi.

15.04.2008 11:37

Türkmen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Karaca Türkmen, Kilis ve Gaziantep'te tekstil alanında büyük hamle yaptıklarını belirterek hedeflerinin dünyaya açılmak olduğunu söyledi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, kısa süre önce faaliyete geçen Kartürk Tekstil Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Türkmen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Karaca Türkmen, ziyarette Kilis ve Gaziantep'teki yatımları hakkında bilgi verdi. Türkmen, 1974 yılından beri Türkiye'ye katma değer kazandırdıklarını belirterek, "Türkmen Grubu tarafından Gaziantep'te 1992 yılında Türkmen Döviz A.Ş. kuruldu. Halen faaliyeti devam etmektedir. 1996 yılında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Open-End yatırımı ile tekstil sektörüne Türkmen Tekstil A.Ş. ismiyle girdik. Bugün Gaziantep OSB'de 15 bin metrekaresi kapalı, toplam 20 bin metrekarelik alan üzerinde 2 bin 880 rotorla 20 ton iplik üretim kapasitesiyle çalışmaktayız" dedi.

Kilis'in teşvik kapsamına alınmasıyla birlikte Kilis'te yatırım için kolları sıvadıklarını kaydeden Türkmen, "Kilis OSB'de geçen yıl sonu itibarıyla Kartürk Tekstil A.Ş. adıyla Open-End iplik fabrikası kurduk. Kartürk Tekstil A.Ş.'de 10 bin metrekarelik kapalı alanı olmak üzere toplam 35 bin metrekarelik alan üzerinde 2 bin 400 rotorluk teknolojinin sağladığı en yeni sistemlerle günlük 18 ton iplik üretiyoruz. Böylece Gaziantep ve Kilis'teki fabrikalarımızda günde 38 bin ton iplik üretme kapasitemiz var.

Türkmen Grubu'nun kazandığı yatırım tecrübelerine insan sağlığı ve çevre kirliliği kaygılarını da katarak çok iyi bildiği tarım sektöründeki ağırlığı artırıp Kilis'te Türkmen Tarım'ı kurduk. 4 bin dekarlık alanda tahıl, zeytin, üzüm, Antep fıstığı, sebze, organik tarım ve hayvancılık kollarıyla sektörün en iyi yerini hedefleyerek üretimi kalite, başarı ve teknolojinin tüm olanaklarıyla sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Hedeflerinin dünyaya açılarak ihracat yapmak olduğunu ifade eden Türkmen, "Ürettiğimiz ipliklerin büyük bölümünü yurtiçinde pazarlıyoruz. Az da olsa yurtdışına iplik satıyoruz. Hedefimiz yurtdışına açılmaktır. Yurtdışındaki ülkeler ile görüşmelerimiz sürüyor. Kısa bir süre içerisinde bağlantılarımızı kurup büyük partiler halinde ihracata başlayacağız" şeklinde konuştu.

Vali Nevzat Turhan ise Kilis'e son teknoloji ile fabrika kuran ve istihdam sağlayan Türkmen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Karaca Türkmen başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

(MAD-OÇ-GS-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkmen Grubu Hedef Büyüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement