Uosb'de Hazim Sesli Yeniden Başkanlığa Seçildi - Son Dakika
Politika

Uosb'de Hazim Sesli Yeniden Başkanlığa Seçildi

Uosb\'de Hazim Sesli Yeniden Başkanlığa Seçildi

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (Uosb) Bugün Gerçekleştirilen 7. Olağan Genel Kurulda Hazim Sesli, Tekrar Başkanlığa Seçildi. Yeniden Uosb Başkanlığına Seçilen Sesli, Yeni Dönemde Planladıkları Yatırımları Anlatarak Geride Kalan Üç Yılda Sadece Alt Yapıya 15 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptıklarını Söyledi.

27.05.2008 18:38

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde (UOSB) bugün gerçekleştirilen 7. olağan genel kurulda Hazim Sesli, tekrar başkanlığa seçildi. Yeniden UOSB başkanlığına seçilen Sesli, yeni dönemde planladıkları yatırımları anlatarak geride kalan üç yılda sadece alt yapıya 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

UOSB toplantı salonunda bugün gerçekleştirilen genel kurulda seçimlere tek liste halinde gidildi ve Hazim Sesli güven tazeledi. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanlığı görevini de yürüten Sesli, göreve geldiklerinde üstlendikleri Butik OSB misyonunu büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini, bu amaçla sadece alt yapı yatırımları için 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Genel kurula Uşak Valisi Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Pehlivan ve eski Uşak Valisi Ayhan Çevik ile işadamları katıldı.

Genel kurulda yaptığı konuşmada yeni dönemde gerçekleştirecekleri hizmetleri ve geçmiş dönemde yaptıkları yatırımları değerlendiren Hazim Sesli, ekonomideki sıkıntılar, teşvik uygulaması ve yabancı yatırımlarla ilgili de görüşlerini aktardı. Sesli konuşmasında "Bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlar hep yerin altında olduğu için görülmemiş olabilir. Ancak hedefimiz Butik OSB idi ve böyle bir model için de ilk yapmamız gereken mükemmel bir altyapıya kavuşmaktı. Bu doğrultuda arıtma tesisimizde devreye girdi, alt yapı yatırımlarımızı tamamladık. Eylül ayında 26 kilometrelik asfaltlama işlemimiz bitecek ve onla beraber üst yapı yatırımları da birer birer sonlanarak, bu kez Butik OSB'ye fiziki olarak da şahit olmuş olacağız" dedi.

5084 Sayılı Teşvik Yasası ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Uşak OSB Başkanı Hazim Sesli, "Ülkemizde son iki yıl içerisinde yaşanan gelişmeler, maalesef OSB'lerde yatırım yapmak için teşvikten yararlanan sanayicilerimizi etkilemiş, ellerinde arsaları olmasına rağmen, ya yatırımlarını ertelemiş ya da iptal etmişlerdir. Bizler bu noktada, süresi bitmek üzere olan Teşvik uygulamasının en azından, arsası elinde olduğu halde, yaşanan kritik süreçler nedeniyle yatırıma başlayamamış olan sanayicilerimiz için bir yıl uzatılmasını talep etmekteyiz. Aksi takdirde yatırımcılar ve teşvik uygulamasının bulunduğu iller büyük kayıplar yaşayacaktır. 3 yıl önce Uşak OSB'deki tesis sayısı 145 iken, geldiğimiz noktada bu rakam 175'e çıkmıştır. Bunda Teşvik Yasası'nın önemi büyüktür. Yaşanan son gelişmeler ile birlikte Türkiye, ekonomide yeniden belirsiz bir ortama girdi. Uşak OSB'den örnek verecek olursak, bize yatırım yapmak için başvuran yerli ve yabancı yatırımcılar var. Ancak, şu an hepsi beklemede. Mevcutlar da yeni yatırım yapmayarak, sürecin aşılmasını bekliyorlar" diye konuştu.

Uşak OSB'de Belçikalı, Çinli, Suriyeli gibi yabancı yatırımcıların ya direkt, ya da yerli ortakla birlikte yatırım yaptıklarını da aktaran Hazim Sesli, Türkiye'nin yaşadığı gergin sürecin aşılması halinde yerli ve yabancı yatırımcıların yeniden hız kazanacağını söyleyerek "Bizim işimiz ekonomi, üretmek, çalışmak. Bizlere bunları yapabileceğimiz ortamı versinler, sağlasınlar. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Genel kurulda yapılan seçim sonunda Hazim Sesli başkanlığındaki yönetim kurulu; Ali Yıldırım, Mehmet Kavak, Süha Uçar, Fahri Polat'tan oluştu.

(KY) 27.05.2008 18:29 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Uosb'de Hazim Sesli Yeniden Başkanlığa Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement