Yeni Tüketici Yasası - Son Dakika
Politika

Yeni Tüketici Yasası

Yeni Tüketici Yasası

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş: "Yasayı, 1995 yılında CHP'nin özünü oluşturan sosyal demokratlar hazırladı.

27.05.2014 11:38

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, yeni tüketici yasasını 1995 yılında CHP'nin özünü oluşturan sosyal demokratların hazırladığını belirterek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın bunu açıklaması gerektiğini söyledi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yarın itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni tüketici yasasını değerlendirdi.

Hurşit Güneş, öncelikle yasayı "devrim" olarak nitelendiren Hayati Yazıcı'nın, bu düzenlemeyi kimin hazırladığını açıklaması gerektiğini belirtti.

Söz konusu yasanın 1995 yılında DYP-SHP koalisyon hükümeti döneminde hazırlandığını kaydeden Güneş, "Yani bu yasayı biz hazırladık. Yasayı, o dönemde CHP'nin özünü oluşturan sosyal demokratlar hazırladı. Bakan dürüstse eğer, bunu kamuoyuna bildirmeli ve teşekkür etmeli" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde tüketici haklarının gelişmediğini savunan Güneş, bu dönemde tüketici derneklerinin üye sayısının bile artmadığını söyledi. Güneş, "Ayrıca Sayın Bakan göreve başladığından beri tüketicinin eğitimine ilişkin ne yaptı, kimi eğitti bugüne kadar? Tüketici Konseyi kaç defa toplandı" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yeni Tüketici Yasası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement